Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Aukštaitijos ežerų labirintais pėsčiomis (PREMJERA)

Žygiai

Ignalinos kraštas išskirtinis savo ežerynu. Ne vienas esame čia buvę, ne vienas stovyklavę, todėl tikrai bus įdomu sužinoti, kaip gamta sukūrė tokią neaprėpiamą gausybę ežerų. Visi jie tarsi susiję į melsvą perlų vėrinį, o jų krantai, sąsmaukos, pusiasaliai ir salos klaidina begaliniame labirinte. Šį kartą lankysime juos keliaudami pėsčiomis. Susipažinsime su unikaliu paskutiniojo apledėjimo pakraščiu, aptarsime Aukštaitijos ežerų raidą, pelkes, aplinkui supustytas kopas. Pasikalbėsime kokios nuosėdos klostosi ežeruose bei kokią gamtos istoriją jos slepia. Suprasime, kodėl čia taip patogu buvo įsikurti galingiems valdovams. Ekskursijos pabaigoje apsilankysime Geologo kelionių ekspozicijoje Palūšėje.

KADA: 2022 m. Vasario 27 d. (sekmadienis), 10 val. Ignalinos r. sav., Palūšėje, Lūšių g. 21.
Patogu atvykti traukiniu iš Vilniaus: www.traukiniobilietas.lt, traukinys Vilnius-Ignalina, išvykimas 7:40. Ignalinos stotyje išlipate 9:22.
Vykstantiems traukiniu iš Kauno: www.traukiniobilietas.lt, Kaunas-Ignalina, išvykimas 5:50. Vilniuje išlipate ir lipate į traukinį, išvykstantį 7:40 Vilnius-Ignalina. Ignalinos stotyje išlipate 9:22.
Atvykusius pasitiksime ir nuvešime į Palūšę.
Paskutinis traukinys Ignalina-Vilnius išvyksta 18:36. Į stotį nuvešime.

REGISTRACIJA ir klausimai:
žinutė Facebook,
[email protected],
865616099.
SVARBU: Registruojantis bus prašoma pateikti dalyvio vardą, pavardę, telefono numerį. Detaliau apie duomenų tvarkymą - viršuje nurodytais kontaktais.

 KAINA: 33 Eur.
 KAINA VAIKAMS IKI 12 METŲ: 16 Eur.
Į kelionės kainą įeina:
1. kelionių vadovo - geologo pasakojimai;
2. aukštaitiškos "Palūšės Piratų" vaišės;
3. Aukštaitijos nacionalinio parko lankytojo bilietas;
4. transportas iš Medžiukalnio šaltinio į Palūšę.

 EKSKURSIJOS TRUKMĖ - ~7 val (+/- 1 val.).

 EIGA: Nuo objekto iki objekto eisime pėsčiomis. Ėjimo pėsčiomis bus apie 15 km. Maršrutas ne žiedinis ir iš galutinio taško į pradinį grįšime užsakytu autotransportu. Grįžę į Palūšę lankysimės Geologo kelionių ekspozicijoje.

 APLANKYSIME: Palūšės gamtos tako apžvalgos kalną, Meironių kaimą, Asalnų pušį, Ožių ragą, Laumiakėlių ežerus, Medžiukalnio šaltinį, Geologo kelionių ekspoziciją.

 RAGAUSIME: Ekskursijos pabaigoje lauks aukštaitiškos "Palūšės piratų" vaišės.

 Rekomenduojame avėti patogią avalynę ir drabužius pagal oro sąlygas. Kam patogu, pasiimkite vaikščiojimo lazdas. Nors būsime vaišinami, tačiau siūlome pasiimti užkandžių, arbatos arba kavos, vandens.

 PAPILDOMI SAUGUMO REIKALAVIMAI:
Siekiant užtikrinti COVID-19 ligos plitimo prevenciją, laive yra laikomasi visų saugumo priemonių. Darbuotojai yra pilnai pasiskiepiję. Laivu plaukti negali: asmenys, sergantys COVID -19, taip pat tie, kuriems privaloma izoliacija, turintys nedarbingumo pažymėjimą, turintys temperatūros, slogą, kosulį ar pasunkėjusį kvėpavimą.

 Renginyje fotografuojama, todėl jeigu nenorite, kad nuotraukos su jumis būtų viešinamos Geologo kelionių kanale, prašome apie tai informuoti organizatorius. Už pačių dalyvių fotografuotų/filmuotų vaizdų viešinimą organizatoriai (Geologo kelionės) neatsako.

 Kad patvirtintume registraciją, laukiame įmokos.

Gavėjas: Jonas Šečkus
individuali veikla Geologo kelionės
IDV Nr. 704718
Paysera LT
Banko kodas 35000
LT033500010003720802
Paskirtis: Aukštaitijos ežerų labirintais pėsčiomis

 Dėl įmokų perkėlimo, grąžinimo ar kitų atsiskaitymo būdų, prašome kreiptis viršuje nurodytais kontaktais.