Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Bitės talka

Kiti renginiai

Karantinas keičia ir muziejaus sprendimus dėl renginių. Šventę keičia talka bitei! Bitės dienos talką pradėsime nuo ypatingo dėmesio bitėms - sodinsime medingus augalus, plėsime bičių ganyklas. Norintys prisidėti kviečiami su savo darbo įrankiais (kastuvais, kauptukais, grėbliukais, praverstų ir derlingos žemės vienas kitas rimtesnis maišas ir t.t). Medingų/prieskoninių augalų sodinimo akcijai vadovaus iniciatyvos autorė @Miglė Domeikienė. Nudirbę darbus, smagiai dainuodami (jeigu bus balsingų) iškelsime Bitės vėliavą ir "skonėsimės" žiniomis apie bitę - skoniu, vaizdu, faktais su Lietuvos bitininkų sąjungos valdybos nariu, ilgamečiu bitininku, didžiausio šalyje ekologinio bityno savininku, bičių motinų augintoju @Laimonu Galvonu. Saugiai atversime "Žalčio klėtelės" duris su tekstilininke/tautodailininkę @Danute Blažiene. Kurią bičių sukurtas tvarus namų modelis - šešiakampis korys, gyvuojantis tūkstantmečius, įkvėpė sukurti tekstilinius darbus. Austėjos globoje pasiūti kūriniai, išaukštinantys lietuviškų audinių, nėrinių ir siuvinėjimų raštų grožį, prisiglaus prie "Žalčio klėtelės" sienų. Muziejaus bosas/bitininkas @Mindaugas Bridžius ne tik atsakys į jūsų klausimus, bet ir vadovaus "paradui". Talkos bitei progą dovanosime muziejaus gerbėjams - atvirų durų dieną Bitininkystės muziejuje Ignalinos raj., Stripeikių kaime 2021.05.22 d.
Dalyvaujantys talkoje apsirūpina visa karantinine "amunicija" (kaukės, pledukai, maistas ir puodeliai, bei nusiteikia laikytis saugaus atstumo). Muziejus širdingą padėką rodys talkininkams vaišindamas žolelių arbata su medumi.
P.S. laukiame visų ne tik darbingai, bet ir atsakingai nusiteikusių - karantinas įpareigoja. Muziejaus teritorija 4 ha, trys pavėsinės, bei liepų kalnas su devyniais hamakais. Šurmuliuoti pradėsime nuo 11 val.