Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Diskusija su skulptoriumi Arvydu Ališanka

Susitikimas

Į Ignaliną atvyksta skulptūrą miestui kuriantis menininkas.

„Menų gaudyklės“ renginiai neaplenkia ir Ignalinos. Jei į Visaginą kviečia modernaus cirko atstovai, į Dusetas – dailininkai, tai Ignalinoje kviečiame susitikti su Vilniaus dailės akademijos profesoriumi, 12 -os personalinių parodų autoriumi, aktyviu grupinių parodų ir tarptautinių simpoziumų dalyviu, skulptoriumi Arvydu Ališanka. Menininkas yra ekologinės krypties atstovas, kūryboje Arvydui svarbūs dviejų materijų formų – medžiagos ir žmogaus santykis.  Skulptorius konstruoja talpyklas žmogaus kūnui ir žmogaus formos skulptūrinius objektus. Dažniausiai tai paties autoriaus kūnas.

Beje, Arvydo Ališankos skulptūra „Gaudyklė“ jau šių metų rudenį papuoš ir vieną iš Ignalinos miesto viešųjų erdvių. Simboliška, jog skulptūros pavadinimas sutampa su projekto, tačiau darbas koduoja ir daugiau reikšmių, susijusių su vietos tradicijomis. Tačiau skulptūrą plačiau pristatysime šiek tiek vėliau, o šiuo kartu menininkas kviečia jus diskusijai tema „A. Ališankos ir kitų skulptorių specifinės vietos skulptūrų gamtoje Lietuvoje ir svetur vaizdiniai“. Renginio data: balandžio 6 d., 16.00 val. Renginio vieta: Ignalinos krašto muziejus, Ateities g. 43, Ignalina.

Renginys yra projekto „Menų gaudyklė. Kūrybinių rezidencijų tinklo išvystymas Ežerų krašto regione“ dalis. Projektas įgyvendinamas pagal programą „Kultūra“, kurią finansuoja Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija. Projekto partneriai VšĮ „Euroregiono Ežerų kraštas direktorato biuras“, Ignalinos krašto muziejus, Visagino kultūros centras, Kultūros centras Dusetų dailės galerija, Utenos kraštotyros muziejus, VšĮ „Kuri veikia“, Simbahollin (Islandija).