Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Georgijs Osokins (fortepijonas, Latvija)

Koncertai

Klasikinės muzikos pasaulyje vis dažniau minimas, Latvijos aukščiausio muzikinio įvertinimo „Grand Music Award“ laimėtojas pianistas Georgijs Osokins atvyksta į Paliesiaus dvarą!

„Jis turi labai retą talentą – yra tikras šopenistas.“ – Sergei Babayan

„2015 m. Varšuvos Šopeno konkurse visiems paliko neišdildomą įspūdį. Be abejonės, jis yra apdovanotas vikrumu ir gracija.“ – Harriet Smith, Gramophone

„Rafinuota, nepriekaištinga technika, muzikinės idėjos – tiesiog puikus skambinimas.“ – France Musique

Georgijs Osokins tarptautinio dėmesio sulaukė būdamas vos 19 metų 2015 m. Šopeno konkurse. Jaunasis pianistas buvo vienas ryškiausių ir labiausiai aptarinėjamų konkurso dalyvių, kritikai jį pavadino „išskirtiniu ir nenuspėjamu“.

G. Osokins koncertų sąraše puikuojasi Berlyno „Konzerthaus“, Vankuverio „Playhouse“, fortepijoninės muzikos festivalis „Klavier-Festival Ruhr“, festivalis Varšuvoje „Chopin and His Europe“, koncertų salės „Laeiszhalle“ ir „Elbphilharmonie“ Hamburge, koncertų salė Maskvoje „Zaryadye“, festivalis „Lockenhaus“, teatras „Metropolitan“ Tokijuje, koncertų salė „Tongyeong“ Pietų Korėjoje.

Įrašų studija „Piano Classics“ išleido du pianisto albumus, kuriuose skamba vėlyvieji Chopin darbai ir Rachmaninoff kūryba. Šie įrašai sulaukė daug teigiamų atsiliepimų svarbiausiuose pasaulinio lygio muzikos leidiniuose Kanadoje, Vokietijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje.

2020 m. vokiečių įrašų studija „Accentus“ išleido Gidon Kremer ir G. Osokins kamerinės muzikos albumą su Chopin ir Beethoven kūryba. Ši kompaktinė plokštelė sulaukė puikių atsiliepimų visame pasaulyje ir buvo nominuota Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams 2020 ir „Opus Klassik 2021“. 2021 m. G. Osokins debiutavo festivalyje „Martha Argerich“ Hamburge ir 101-ajame Zalcburgo festivalyje, kur pasirodė kartu su Gidon Kremer ir Giedre Dirvanauskaite.

Atlikėjas yra pasirodęs su Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Amadeus kameriniu orkestru, Kremerata Baltica, Taivano filharmonijos orkestru, Tokijo Naujojo miesto orkestru, Neapolio filharmonijos orkestru, Sinfonietta Cracovia. Yra skambinęs su Gidon Kremer, Giedre Dirvanauskaite, Sergei Nakariakov, Nicolas Altstaedt, Vladimir Fedoseev, Yulianna Avdeeva, Lio Kuokman ir kt.

Pasiklausyti:
https://www.youtube.com/watch?v=_zQdXreyLsE

https://www.youtube.com/watch?v=6IWxwAjFi9U