Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Koncertas „Je t'aime!“

Koncertai

Kas yra ta, kuri sušvinta tarsi aušra, graži kaip mėnulis, šviesi tartum saulė, pagarbią baimę kelianti lyg pulkas su vėliavomis? (Ištrauka iš „Giesmių giesmės")

Balandžio 30 d. sopranas Karolina Glinskaitė, pianistė Birutė Asevičiūtė ir smuikininkė Saulė Asevičiūtė ragins atverti širdis pačiam meilės jausmui. Ir visai nesvarbu, kam tas meilės jausmas skirtas – žmogui, tėvynei, gamtai ar gyvenimui... Menininkės kuria savitą himną jausmui, kuris pažadina kūrybiškas galias, polėkį, fantaziją. Meilė yra tokia, kokią mes išgyvename. Ji gali būti audringa, beribė, gal net nežinanti saiko arba tyli, sėjanti ramybę ir susitelkimą. Kaip ir muzika, kurią išgirsite koncerte. Skambės subtilios prancūzų melodijos, sentimentalios V. Bellini dainos, aistringi tango ritmai. Išgirsite G. Fauré, C. Debussy, F. Liszt, A. Piazzolla bei kitų kompozitorių kūrinius. Juos papildys ištraukos iš didžiosios odės meilei „Giesmių giesmė".

„Manyje gyva meilės idėja. Ji auga ir transformuojasi kartu su patirtimi. Aš, kaip menininkė, gyvenu jausmų chaose. Mano susižavėjimo objektu gali tapti ne tik realūs žmonės, jų talentai, scenos herojai, vaidmenys, kuriuos įkūniju dainuodama, bet ir pats išgyvenimas. Meilė – gyvenimo variklis, muzika – jausmų kurstytoja, aistra – noras gyventi ir kurti", – atvirai mintimis apie meilę ir kūrybinį gyvenimą dalijasi K. Glinskaitė.

Karolina Glinskaitė (sopranas), baigusi dainavimo studijas prof. V. Noreikos klasėje, tapo 2014 -2015 m. sezono operos solistų stažuotoja Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Jame sukūrė Anninos ir Giovannos vaidmenis G. Verdi operose „Traviata" ir „Ernani" bei pagrindinį – Leonoros – vaidmenį vienintelėje L. Van Beethoveno operoje „Fidelio". Daugkartinė konkursų laureatė K. Glinskaitė ilgą laiką stažavosi Italijoje. Solistė koncertuoja Lietuvoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Italijoje. Karolina dalyvauja Vilnius City Opera spektaliuose, tarptautiniuose muzikos festivaliuose „Morellino Classica Festival Internazionale di Scansano” (Italija), Triomphe de l’Art Music Festival (Belgija), „Sugrįžimai”, Sakralinės muzikos festivalyje, Kristupo vasaros festivalyje, nacionaliniuose festivaliuose „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu", „Alma Mater Musicalis“, „Bistrampolis“ ir kt. 2019 m. vasarą kartu su Birute ir Saule Asevičiūtėmis koncertavo JAV. Jau aštuntus metus dainininkė yra jungtinio klasikos ir džiazo projekto „Baroque Contempo" narė.

Pianistė Birutė Asevičiūtė – tarptautinių konkursų laureatė, nuolatinė festivalių dalyvė. Ji koncertuoja festivaliuose „Permainų muzika", „Tebūnie naktis", „Pavasario gaida", „Mūsų miesteliai", „Kai skamba gatvės" (Rusija), M. K. Oginskio tarptautiniame festivalyje (Baltarusija- Lietuva) ir kt. Ji taip pat yra lektorė, skaitanti pranešimus Lietuvos pedagogams ir muzikantams. B. Asevičiūtė dalyvavo meistriškumo kursuose pas prof. Jack Weinrock (JAV), prof. A. Juozapėnaitė – Eesmaa (Estija), prof. Ulrich Eisenlohr (Vokietija), prof. Heike-Dorothee Alardt (Vokietija), prof. Helene Luyten (Belgija), prof. Michel Tranchant (Prancūzija), S. Malcev (Rusija) ir kt. Pianistė koncertuoja su tokiomis scenos žvaigždėmis, kaip M. Vitulskis, L. Mikalauskas, J. Vaškevičiūtė, O. Kolobovaitė ir kitais atlikėjais.

Saulė Asevičiūtė (gim. 2004 m.) Nacionalinėje M. K. Čiurlionio meno mokykloje griežia smuiku mokytojos I. Gylytės klasėje. Jaunoji smuikininkė koncertavo didžiosiose Lietuvos scenose, Vilniaus Rotušėje su orkestru, diriguojant žymiajai M. Gražinytei-Tylai, dalyvavo gastrolėse Ermitaže (Sankt-Peterburge) ir Didžiojoje Novgorodo Filharmonijoje. 2017 m. respublikiniame K. Ivaškevičiaus stygininkų konkurse tapo laureate (III vieta). Tarptautiniame konkurse „Muzika be sienų" kamerinių ansamblių kategorijoje pelnė II vietą. 2018 m. tarptautiniame konkurse „Summer Talent League" pelnė Grand-Prix. 2021 m. Nuotolinio jaunųjų atlikėjų čekų muzikos konkurso-festivalio „Čekų parafrazės" I vietos ir nominacijos už čekų kompozitoriaus kūrinio atlikimą laimėtoja.

Paklausyti:

Programoje:
G. Fauré – „Après un rêve“
C. Debussy – „Romance“
F. Cilea – Adrianos Lecouvreur arija „Poveri fiori“ iš operos „Adriana Lecouvreur“
B. Kutavičius – „Romantinis preliudas“
G. Fauré – „Automne“
F. Liszt – „Oh! Quand je dors“
P. Mascagni aria „Son pochi fiori“ iš operos „L’amico Fritz“
J. Massenet – „Méditation“ smuikui iš operos „Thaïs“
R. Sakamoto – „Forbidden Colours“
E. Grieg – Solveigos daina
G. Puccini – Musetta‘s aria „Quando men vo“ from opera „La Bohème“
A. Piazzolla – „Maria de Buenos Aires“