Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Priešvelykinis apsivalymas pirtyje (liko 4 vietos)

Velykos man asocijuojasi su bundančia gamta, kuomet namo sugrįžta paukščiai ir miškuose bei pievose pražysta augalai. Stebint gyvėjančią aplinką, žydi ir siela. 
Mūsų protėviai nuo senų laikų žinojo, kad pirtis tai vieta, kur apsivalome ir atgimstame iš naujo taip, kaip atgimsta gamta šiuo laikotarpiu. 

Priešvėlykinę pirtį kviesiu pradėti nuo bendros išvykos (autobusiuku) į Medžiukalnį šaltinį – gyvybe ir stiprybe alsuojančią vietą, kur galėsime apsirūpinti vandeniu bei pakeliui prisirinkti gamtos gėrybių Velykų stalui. Sugrįžę į stovyklavietę kartu užsikursime laužą, kurį galėsime stebėti pro pirties langą visų užėjimų metu. 

Tavęs laukia:

I - pirmojo garo ritualas, susipažinimas su garu bei švelnus vantos prisilietimas. Palengva sušildysime kūnus, mėgausimės žolynų kvapais.

II - dėmesys druskai bei bičių pikiui: inhaliacija, valysime kvėpavimo takus, šveisime kūną su mano "iš gamtos" pagamintu šveitikliu.

III - miško vantų šokis, jų šnaresys. Kiekvienam išdalinsiu po vantą, su kuria šildysime kūną, darysime kompresus bei vanosimės. Po šio užėjimo pasiūlysiu keliauti į Asalnų ežerą maudynėms.

IV - paskutinio užėjimo vizija tegul lieka pagal pajautimą.

Viso 6 vietos.

Kaina: €40 (į kainą įskaičiuotos visos pirties priemonės, žygis, sriuba po pirties, mineralinis vanduo, specialiai paruošta žolininkės arbata, pirties nuoma bei programa, kelionė iki Medžiukalnio šaltinio)

BŪTINA IŠANSKTINĖ REGISTRACIJA: https://docs.google.com/.../1i.../edit

Ką pasiimti?

- Patogią aprangą bei avalynę
- Talpą šaltinio vandeniui
- Krepšį ar daugkartinį maišą gėrybėms iš gamtos
- Pirties drabužius, jei yra poreikis (rekomenduoju natūralių medžiagų pvz.: skarą. Jei neturite, pasiimkite atskirų dalių maudymosi kostiumėlį, pirties sijoną, glaudes)
- 2-3 rankšluosčius
- Chalatą
- Šiltas kojines ar megztas tapkutes, kurias dėvėsite tarp užėjimų
- Gumines šlepetes
- Pirties kepurę. Jei neturėsite - surasiu

p.s. depiliacijos procedūras rekomenduojama atlikti likus kelioms dienoms prieš einant į pirtį, kad Jūsų oda nebūtų per jautri.

SVARBU atvykti nepasikvėpinus.