Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Romantizmo genijai: F. Liszt ir J. Brahms - K. Uinskas (fortepijonas), G. Jakaitis (altas)

Koncertai

VIETŲ SKAIČIUS RIBOTAS!

MUMS RŪPI JŪSŲ SVEIKATA! Norėdami užtikrinti visas įmanomas saugumo priemones, į Paliesiaus dvarą Jus pakviesime atvykti anksčiau - likus 1,5 - 2 val. iki koncerto ir atliksime NAUJOS KARTOS ITIN PATOGŲ NEMOKAMĄ COVID-19 testą, kurio mėginio nereikia imti iš nosiaryklės - jokio diskomforto.

Nekantriai laukiame susitikimo!

Prieš koncertą dvaro svečius kviesime pietauti, o po koncerto – vakarieniauti!

Paliesiaus dvare veikia net dvi terasos-lauko kavinės. Pirmoji – Jums įprastoje vietoje, prie pat koncertų salės, o naujoji – griuvėsiuose, senųjų ąžuolų pavėsyje.

Pietų arba vakarienės patiekalus užsisakykite iš anksto.
Kviečiame klausytis paukščių čiulbėjimo, atsigerti kavos ar arbatos, paragauti bandelių ir pasimėgauti maistu!

APIE:

Pasitinkant vasarą Paliesiaus dvaras pirmą kartą su soline programa pristatys pianistą Kasparą Uinską, kuris klausytojams atliks romantizmo epochos genijaus Franzo Liszto maštabinę sonatą fortepijonui bei tris etiudus. Koncertą vainikuos kito žymiojo vokiečių romantiko – Johanneso Brahmso sonata altui ir fortepijonui Nr. 1 op. 120 Nr. 1, kurią K. Uinskas atliks su Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu altistu Girdučiu Jakaičiu.

„Nors turiu labai platų repertuarą, tačiau iki šiol man nėra tekę labiau gilintis į F. Liszto muziką. Tai unikalus kompozitorius, labai virtuoziškas, tačiau tuo pačiu nepaprastai gilus. Jo sonata kupina romantinės, tačiau tuo pačiu filosofinės dvasios. Šiuo metu kaip tik rengiu pilną F. Liszto kūrybos rečitalį, tad Paliesiaus dvaro klausytojai pirmieji galės išgirsti mane su šiuo repertuaru. Koncerte taip pat skambės kito vieno mano mėgiamiausių kompozitorių – Johanneso Brahmso sonata altui ir fortepijonui, kurią atliksime kartu su altistu Girdučiu Jakaičiu. Tai bus taip pat savotiškas debiutas, kadangi su šiuo muzikantu pasirodysime pirmą kartą. Labai laukiu šio gyvo susitikimo su publika.“ – pasakojo K. Uinskas.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs pianistas Kasparas Uinskas koncertuoja pasaulinio garso koncertų salėse, tokiose kaip Niujorko Carnegie Hall, Vašingtono J.F. Kennedy, Londono Wigmore Hall, Berlyno filharmonijoje, Madrido Filharmonijoje, Briuselio BoZar bei eilėje kitų salių. Užsienio kritikai ir klausytojai žavisi K. Uinsko pasirodymais:

“...Didis pianistas ir muzikas…” Carnegie Hall (New York Concert Review) “…kvapą gniaužiantis jausmingumas, tai buvo absoliučiai magiška…” London Wigmore Hall (Seen and Heard international).

Praėjusiuose sezonuose K. Uinskas pasirodė su orkestrais: Royal Chamber Orchestra of Wallonia (Belgija), Philharmonie Südwestfalen (Vokietija), Liepojos simfoniniu orkestru (Latvija), North Czech Philharmonic orkestru (Čekijoje), West Bohemian Symphony orkestru (Čekijoje), Slovakijos radijo simfoniniu orkestru, Krokuvos simfoniniu orkestru, Rosario simfoniniu orkestru Argentinoje, o taip pat su soliniais pasirodymais Londono Wigmore Hall, Baerum Kulturhus salėje cikle „Piano Master Series” ir Bodø Festival Nordland Musikkfestuke - Norvegijoje, BoZar salėje Briuselyje bei Brussels Piano Festival, koncertų ture Japonijoje „Fantastic Pianist“ serijoje, Slovakijos filharmonijoje, solinių ir kamerinės muzikos koncertų ture Norvegijoje su smuikininku Nikita Boriso-Glebsky, kamerinės muzikos ture su legendiniu violončelininku Alexander Kniazev, su P. I. Čaikovskio konkurso nugalėtoju violončelininku Andrei Ionita, duete su pianistu Evgeni Bozhanov pasirodė Marthos Argerich festivalyje Hamburge, į kurį atlikėjas pakviestas sugrįžti ir šiais metais birželį.

Altistas Girdutis yra apdovanotas Lietuvių fondo (JAV) kultūrine muzikine Dr. Antano Razmos premija (2002 m.), Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija (2004 m.), Baltijos asamblėjos premija (2005 m.), Šv. Kristoforo statulėle už nuopelnus kultūrai (2015 m.) bei kitais garbingais šalies ir užsienio apdovanojimais. Kartu su Valstybiniu Vilniaus kvartetu, kuriame G. Jakaitis grojo iki 2020 m., apkeliavo daugybę užsienio šalių, koncertavo tokiose prestižinėse salėse kaip Niujorko Carnegie Hall, Leipcigo „Gewandhaus“, Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Miuncheno „Bayerische Rundfunk“, Toronto „Glen Gould studio“, Grenoblio „Salle Olivier Messiaen“, Zalcburgo „Mozarteum“ ir kitose. Atlikėjas grojo rečitalius Lietuvos miestuose, Vokietijoje, kaip solistas koncertavo su Muzikos ir teatro akademijos, Kišiniovo filharmonijos simfoniniais orkestrais, Valstybinio simfoninio orkestro styginių grupe, Lietuvos ir Klaipėdos kameriniais orkestrais, lietuvių kompozitorių kūrinius atliko šiuolaikinės muzikos festivaliuose „Gaida“ ir „Jauna muzika“. Atlikdamas šiuolaikinį repertuarą, altistas bendradarbiauja su „Gaidos“ ansambliu.