Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Valstybės dienos minėjimas Ignalinoje

Minėjimai

Mieli Ignalinos gyventojai ir svečiai, liepos 6 d., Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga, nuoširdžiai kviečiame Jus į Ignalinos miesto aikštę!

Nuo 16 val. lauko ekrane bus transliuojama 100-mečio Dainų šventės dalyvių eisena.

20 val. kviečiame į kino vakarą, kurio metu bus rodomas Lietuvos istorinis filmas „LEITIS“ (režisierius Andrius Bartkus). „Leitis“ - tai filmas apie leičius ir XIII a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kovas prieš Rusios kunigaikštystę, kuris buvo sukurtas 2018 m. ir skirtas Lietuvos Respublikos šimtmečio paminėjimui.

20.45 val. Šventinio renginio pradžia, „Tautiškos giesmės“ giedojimas ir koncertas „Mindaugo karūna. Muzikinės legendos“.
Koncerto programa – tai muzikinė odisėja, kuri mus nukels į legendinę Mindaugo karūnavimo dieną. Koncerto metu turėsite galimybę išgirsti šiuolaikinių kompozitorių kūrinius, įkvėptus Mindaugo gyvenimo ir jo epochos bei specialiai sukurtus šiai progai. Kūriniai atgaivins karaliaus laikus ir padės atskleisti tuometinius jo vidinius išgyvenimus bei mąstymus. Melodijos ir harmonijos, peržengdamos amžių ribas, įtrauks Jus į gilią ir emocingą kelionę, kurioje istorija ir muzika susilieja į vieną bei leidžia suprasti ir įvertinti tai, ką reiškia būti karaliumi ir kokią įtaką jis turėjo ne tik savo laikmečiui, bet ir mūsų dabartinei visuomenei.

Ši muzikinė kelionė leis pajusti karaliaus Mindaugo didybę, jo drąsą ir viziją, kai jis pirmą kartą užsidėjo karūną, simbolizuojančią Lietuvos valstybingumo pradžią. Muzikos garsai atspindės džiaugsmą ir iškilmingumą - emocijas, lydėjusias karalių Mindaugą šią svarbią akimirką, tačiau kartu ir gilų susimąstymą bei atsakomybės naštą, kurią jis turėjo nešti. Kiekviena nata, kiekvienas akordas pasakos istoriją apie kovas, pergales, meilę ir pasiaukojimą.

Ateikite ir pasinerkite į šią unikalią muzikinę patirtį, kuri leis jums pajusti istorijos dvelksmą ir išgyventi Mindaugo karūnavimo akimirkas per muzikos magiją. Tai bus vakaras, kupinas emocijų, įkvėpimo ir gilių apmąstymų, kurie ilgam išliks jūsų atmintyje. Tai kvietimas ne tik prisiminti, bet ir pasimokyti iš praeities, įkvėpti save naujiems siekiams ir pasiekimams.

Koncerto programą atliks profesionalūs muzikantai ir aktoriai:

Liucija Nanartavičiūtė – jauna, perspektyvi ir talentinga Lietuvos aktorė bei dainininkė, kurios kūrybinė veikla apima įvairius žanrus ir meno formas. Jos talentas ir charizma žavi tiek teatro, tiek muzikos gerbėjus, o pasirodymai kaskart palieka neišdildomą įspūdį.

Justinas Stanislovaitis – talentingas ir kūrybingas Lietuvos muzikantas, dainų autorius ir atlikėjas, kuris savo muzika ir charizma pavergė daugelio klausytojų širdis. Jo kūryboje dera įvairūs muzikos stiliai, nuo roko ir pop muzikos iki akustinės ir folk muzikos - visa tai kartu sukuria unikalią ir įsimintiną muzikinę patirtį žiūrovams.

Mantas Macijauskas – būgnininkas, kuris savo virtuoziškumu ir gebėjimu prisitaikyti prie įvairiausių muzikos žanrų ypatingai praturtina kiekvieną kūrinį. Jo muzikinė karjera ir išskirtinis grojimo stiliuspasižymi plačiu stilistiniu spektru - nuo džiazo ir roko iki funk, pop ir klasikinės muzikos.

Augustina Vizbaraitė – nepakartojamo talento smuikininkė, kurios muzikiniai sugebėjimai ir kūrybinis požiūris išsiskiria unikalumu ir universalumu. Ji yra pripažinta tiek kaip orkestrų narė, tiek kaip solo atlikėja, gebanti įkvėpti ir sužavėti klausytojus savo išskirtiniais pasirodymais. Augustinos muzikinis repertuaras apima įvairiausius žanrus – nuo klasikinės muzikos iki modernių stilių, tokių kaip dubstep ir elektroninė muzika.

Po koncerto bus rodoma tiesioginė Dainų šventės Dainų dienos „Kad giria žaliuotų“ transliacija.