Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Vere Flores - J. Brahms sekstetai styginiams | Bendras Ukrainos ir Lietuvos muzikantų projektas

Koncertai

Nėra tokių prarajų, per kurias laisvę mylintys žmonės negalėtų paduoti viens kitam rankų. (M. Jastrūnas)

Balandžio 16 d. Paliesiaus dvare įvyks paramos akcijos koncertas - renginio metu skirsime palaikymą bei paramą nuo karo bėgantiems Ukrainos muzikantams. Šią dieną „Pasagos“ scenoje skambės bendras Ukrainos ir Lietuvos muzikantų koncertas.

Atlikėjai: Oksana Vasylieva (smuikas, Ukraina), Barbora Valiukevičiūtė (smuikas, Lietuva), Kateryna Suprunk (altas, Ukraina), Jurgis Juozapaitis (altas, Lietuva), Olga Driga (violončelė, Ukraina), Povilas Jacunskas (violončelė, Lietuva)

Programoje:

J. Brahms -
Styginių sekstetas Nr. 1 B-dur, op. 18
Styginių sekstetas Nr. 2 G-dur, op. 36

Kviečiame susiburti klausantis gyvos muzikos.

Oksana Vasylieva (smuikas) - Ukrainos bei tarptautinių konkursų ir festivalių laureatė. Kaip solistė grojo su Ukrainos Nacionaliniu simfoniniu, Chmelnyckio filharmonijos, Kijevo solistų kameriniu, Naujosios eros, Kijevo Mocarto bei kitais orkestrais.

Oksana yra „Rulla Voita“ dueto su vibrafonininku Dmytro Ulianov įkūrėja. Nuo pat įkūrimo 2019 m., duetas surengė daugybę pasirodymų Ukrainoje ir užsienyje.

Kateryna Suprunk (altas) - Nacionalinio Solistų Ansamblio „Kyiv Camerata“ solistė, tarptautinių konkursų laureatė, Levko Revutskyi premijos laureatė. Ji atliko daugiau nei 15 ukrainiečių kompozitorių kūrinių, parašytų altui. Kaip solistė ji bendradarbiavo su daugeliu Ukrainos nacionalinių kolektyvų.

Kateryna dalyvauja tokiuose festivaliuose kaip „Contrasts“ (Lvovas), „Kyiv Music Fest“ (Kijevas), „Sezono premjerai“ (Kijevas), „Dvi dienos, dvi naktys“ (Odesa), „New Music Touchpoints“ (Portugalija), „Musikprotokoll“ (Austrija), „Ukrainos dienos Lenkijoje“, „Mishima - šiuolaikinės muzikos dienos“ (Shizuoka, Japonija) ir kt.

Olga Driga (violončelė) - tarptautinių konkursų laureatė. Kaip solistė gastroliavo Vokietijoje ir Kinijoje. Nuo 2019 m. dirba Nacionaliniame Solistų Ansamblyje „Kyiv Kamerata“. Dalyvauja festivaliuose „Musikfestspiele Königswinkel Fussen“, „Music Festival Kassel“, „Kyiv Music Fest“.

Barbora Valiukevičiūtė (smuikas) - iš Kauno kilusi smuikininkė baigė prestižinės Manheteno muzikos mokyklos studijas Niujorke, yra pasirodžiusi pasaulinio lygio koncertų salėse JAV, Japonijoje ir Europoje. Smuikininkė taip pat yra ir iniciatyvi organizatorė bei dėstytoja - veda meistriškumo kursus „Barenboim-Said“ fonde, „Accademia d’archi Arrigoni“ bei Colombo menų universitete. Apkeliavusi visą pasaulį, pastaraisiais metais menininkė vis dažniau rengia kultūros renginius gimtajame mieste, yra „Kaunas - Europos Kultūros Sostinė 2022“ ambasadorė.

Jurgis Juozapaitis (altas) dažnai koncertuoja kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas. Kaip solistas yra grojęs su Lietuvos kameriniu orkestru, LMTA studentų simfoniniu orkestru, Klaipėdos kameriniu orkestru, „New Era orchestra“ (Ukraina), koncertavęs su Čiurlionio styginių kvartetu, dalyvavęs daugelyje meistriškumo kursų Lietuvoje ir užsienyje. Yra Lietuvos kamerinio orkestro altų grupės koncertmeisteris ir trio „Claviola“ narys.

Povilas Jacunskas (violončelė), kaip solistas koncertavo su Lietuvos kameriniu, Šv. Kristoforo kameriniu, Lietuvos Nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos Valstybiniu simfoniniu, Kauno miesto simfoniniu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoniniu, M. K. Čiurlionio menų mokyklos kameriniu bei Latvijos Nacionaliniu simfoniniu orkestrais, Tarptautinio festivalio „Harmos“ jaunimo simfoniniu orkestru (Portugalija), Lietuvos Nacionaliniu Vilniaus styginių kvartetu, mušamųjų ansambliu „Giunter percussions“ ir kt.

Nuo 2003 m. Povilas Jacunskas groja styginių kvarteto “Art Vio” sudėtyje, su kuriuo sėkmingai dalyvauja Lietuvos bei užsienio koncertiniame gyvenime. Su šiuo kolektyvu yra išleidęs ne vieną kompaktinę plokštelę.

Nuo 2006 P. Jacunskas yra fortepijoninio trio “FortVio” narys.
____

Mums rūpi Jūsų sveikata: vyresniems nei 6 metų žiūrovams ir dalyviams viso renginio metu būtina dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius arba medicinines kaukes.