Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Žiemos pradžios EkoŽygis Palūšės parapijos keliais 2021

Žygiai

Šis pažintinis žygis organizuojamas:

Mėgstantiems vidutinį ėjimo tempą ir tiems, kurie mėgsta pažintis su naujais žmonėmis ir vietovėmis, kuriems patinka atsipalaiduoti, klausytis įdomių istorijų, mėgautis buvimu čia ir dabar; taipogi norintiems pažinti „Aukštaitijos“ nacionalinio parko pietrytinės dalies kraštovaizdį ir jo perliukus – ežerus, senuosius kaimus bei šimtamečius miškus.

Žygis ypač tinka žmonėms, kurie mėgsta naujas ir smagias patirtis – t. y. kurie nori ne tik eiti, bet ir pažinti, užuot visą laiką aktyviai skubėjus į galutinį tašką.

Šis žygis nėra skirtas : Sportinio ėjimo entuziastams kurie „medžioja“ kilometrus, ir kurių tikslas yra numatytą atstumą įveikti kuo greičiau, per kuo trumpesnį laiką.

Diena: 2021 metų gruodžio 12 d. (sekmadienis).
Pradžia : 10: 00 val. (registracija pradedama 9:40)
Susitikimo vieta: Palūšės k. /Ignalinos r./

Kategorija : nesudėtingas
Distancija : 20 km
Trukmė : 6,5 val

Maršrutas žiedinis: Palūšė – Garbūnų km ir Pravalo ežeras – Pipiriškės km. ir Vajuonio ežeras – Rėkučių archeologinis draustinis ir Pipiriškės miškas – Pabalčio kaimas ir Šakarvos miškas – Kovinės ežeras – Sveikatingumo takas – Palūšė.

Svarbu : pusiaukelėje žygio nutraukti nėra galimybės, nes nenumatytas pervežimas.

Danga : miško kelias, žvyrkelis (asfalto nėra!)

Žygio vadovės : I kategorijos gidė Rita Ramanauskienė
Kontaktai: tel: 868587308; el.paštas: [email protected]
II kategorijos gidė S. Mudinienė

Registracija: iki gruodžio 10 d.

Registracijos nuoroda: https://forms.gle/C1n37NLXk5pt6NS4A
• Dalyvio mokestis asmeniui : € 7+ € 1 ANP lankytojo bilietas
• Vaikams iki 15 metų : € 4 (į žygį kviečiame vaikus nuo 12 metų).

Į kainą įskaičiuota:
• Gidų-žygio vadovų paslauga
• Naminis pyragas, įvairių rūšių arbata (žygio pabaigoje poilsiavietėje trumpam prisėsime atsigerti arbatos ir pasivaišinti naminiu pyragu).

Svarbi informacija:
Ruošiantis žygiui mums labai svarbu žinoti dalyvių skaičių.
Registracija į žygį vyksta dviem etapais, nes užsiregistravus pradinėje registracijoje, ne visuomet reiškia, kad žygeivis /žygeiviai jame dalyvaus.

I etapas: užpildę registracijos anketą ir pareiškę norą susimokėti banko pavedimu, žygeiviai jų nurodytu elektroninio pašto adresu gaus informaciją apie išankstinį apmokėjimą.

II etapas: Po to, kai žygio organizatoriai gaus pavedimą – registracijos mokestį, dalyviui bus išsiunčiamas antrasis elektroninis laiškas su žygio maršruto aprašymu bei susitikimo vieta.

Dėmesio!
Asmenys, registracijos formoje pareiškę norą susimokėti žygio vietoje grynaisiais, prieš kelias dienas turi papildomai informuoti apie savo dalyvavimą žygyje jiems patogiu būdu: SMS ar Facebook žinute, telefono skambučiu ar el. laišku. Tai bus paties žygeivio dalyvavimo patvirtinimas, po kurio gaus el. laišką su visa žygio informacija.

Registruodamasis dalyvis patvirtina, kad supranta, jog dalyvavimas žygyje yra susijęs su jo fizinių
galimybių išbandymu. Kilus sveikatos problemoms, žygeivis privalo nutraukti dalyvavimą žygyje.