Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

2 ŽYGIAI AUKŠTAITIJOS EŽERAIS BEI PILIAKALNIAIS

Žygiai

Įvykęs renginys

Mūsų laukia nepaprasto grožio gamta: pelkės, pelkutės, ežerai ir upeliai – tai gamtos lobiai, suteikiantys žavesio ir įvairumo bet kuriam takui. Vos nepamiršome… lipsime net į kalnus! Ok, tai bus piliakalniai, bet įlipti į juos irgi reikės.

Turime net kelis variantus šiam žygiui. Galite jungtis prie mūsų Kaune ir Vilniuje (keliausime mūsų transportu). Šeštadienį žygiuosime iš Ginučių gyvenvietės iki Aukštaitijos nacionalinio parko „sostinės“ – Palūšės. Nakvosime šalia Ūkojo ežero. O atsipalaiduoti po žygio padės vakarienė, pirtis bei rudeniškas ežero vanduo. Tokios kelionės biudžetas - 50 EUR.

Yra galimybė prisijungti tik prie žygių atvykstant savo transportu su nakvyne (35 EUR.) ar be jos. (Pirmą dieną po žygio transportuosime Jus iki Jūsų automobilio, antrą dieną eisime ratu). Vieno žygio kaina – 7 EUR.

Žygių planas:

1 diena

20 kilometrų atkarpoje:
◾ Lipsime į Papiliakalnio, Ginučių, Ladakalnio piliakalnius.
◾ Pamatysime Ukojo, Linkmeno, Alksnio, Asalnykščio, Asalno bei Lūšies ežerus.

2 diena

Kitą dieną vyksime link Ginučių, kurie garsėja savo gražiuoju malūnu. 15 kilometrų atkarpoje:
◾ Pamatysime bitininkystės muziejų. Tai vienintelis Lietuvoje Bitininkystės muziejus saugomas pagonių dievų skulptūrų, kviečia iš arčiau susipažinti su bitininkystės paslaptimis. Muziejaus teritorijoje smagu pasivaikščioti, paragauti medaus.
◾ Žygiuosime šalia Almajo, Pakaso, Ūkojo ežerų bei užlipsime į Šiliniškių apžvalgos bokštą.
◾ Mūsų kelyje taip pat išvysime ir du vandens malūnus: Ginučių bei Pakaso.