Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

„Baroque and neobaroque“: Fiorenzo Pascalucci (fortepijonas, Italija)

Koncertai

2016 m. Fiorenzo Pascalucci gavo „Giuseppe Sinopoli“ apdovanojimą Italijos prezidento rūmuose už savo meninius pasiekimus ir tarptautinę karjerą. Apdovanojimas, įsteigtas Italijos Respublikos prezidentūros, buvo paskirtas Nacionalinės šv. Cecilijos akademijos ir asmeniškai įteiktas prezidento Sergio Mattarella’os.

2014 m. F. Pascalucci laimėjo pirmąją vietą XXIII-ame tarptautiniame „Rina Sala Gallo“ pianistų konkurse, priklausančiame Ženevoje įkurtoje Pasaulinei tarptautinių muzikos konkursų federacijai.

2012 m. atlikėjas triumfavo CIDIM „Nuove Carriere“ festivalyje Romoje ir taip pat laimėjo tarptautinį FVG pianistų konkursą Sačilėje.

2011 m. pianistas laimėjo trečiąją vietą Didžiajame tarptautiniame pianistų konkurse Lione.

2008 m. F. Pascalucci laimėjo pirmąją vietą XXV-ame Nacionaliniame pianistų konkurse „Premio Venezia“. Tai buvo pirmasis svarbus atlikėjo pasiekimas, po kuriuo prasidėjo puiki tarptautinė koncertinė karjera: pianistas sulaukė didelio pripažinimo, pavyzdžiui, Italijos senato skirtą sidabrinį skydą ir Italijos Respublikos prezidento asmeniškai Prezidento rūmuose įteiktą sidabrinį medalį.

Nuo tada, F. Pascalucci grojo Anglijoje, Prancūzijoje (Paryžiaus „Cité Universitaire“, Liono konservatorijos „Édgar Varèse“ salėse, „Les Pianissimes“ festivalyje Sen Žermene Mon d‘Ore), Austrijoje (Zalcburgo „Mozarteum“ universitete), Vokietijoje (Volfsburgo pilyje), Graikijoje, Albanijoje (Tiranos universitete), Lenkijoje, Turkijoje ir Tailande. Atlikėjas taip pat pasirodė svarbiausiose Italijos scenose: „Teatro La Fenice“ salėje Venecijoje (kelis kartus, kaip rečitalistas ir su orkestru), „Galleria d’Arte Moderna“ galerijoje (per „MiTo“ festivalį), „Tempio Valdese“ bažnyčioje, „Giorgio Gaber“ auditorijoje („Società dei Concerti“), „Bocconi“ universiteto Milane auditorijoje, Romos „Teatro Palladium“ ir „Teatro di Villa Torlonia“ salėse ir Romos katalikų universiteto auditorijoje, Neapolio „Cappella del Vasari“ ir „Sala dei Baroni“ salėse, Palermo „Teatro Politeama Garibaldi“ salėje, Bolonijos „San Filippo Neri“ oratorijoje (per Bolonijos festivalį), Veronos „Teatro Filarmonico“ salėje, Trevizo „Teatro Comunale“ salėje, Bolcano „Arturo Benedetti Michelangeli” salėje, Vičenzos „Teatro Comunale“ salėje, Pezaro „Rossini“ teatre ir „Pedrotti“ auditorijoje, Vičenzos „Teatro Olimpico“ „Settimane Musicali“ festivalyje, Riminio „Teatro degli Atti“ salėje, Mestrės „Teatro Toniolo“ salėje, Padujos „Pollini“ auditorijoje, Livorno jūrų akademijos auditorijoje ir kitur.

F. Pascalucci grojo su daugeliu svarbių orkestrų, pavyzdžiui, su Milano Džiuzepės Verdžio orkestru, Venecijos „Teatro La Fenice“ orkestru, „Filarmonica Marchigiana“ orkestru, Romos Tre universiteto orkestru, Romos katalikų universiteto orkestru, „FVG Mitteleuropa“ orkestru, „Accademia d’Archi Arrigoni“ orkestru, Šiaurės Čekijos filharmonijos orkestru ir t. t., vadovaujant tokiems žymiems dirigentams kaip Omeras Wellberis, Yoramas Davidas, Isaacas Karabtchevskis, Antonio Cipriani, Carlo Tenanas, Francesco Vizioli, Lorenzo Sbaffi, Alfonso Scarano ir Tiziano Severini.

2019 m. jis įrašė V. A. Mozarto kūrinių kompaktinę plokštelę su leidykla „Warner Classics“. 2018 m. gruodį, kaip geriausias „Musica in Bocconi“ muzikinio sezono solistas, jis su „Bocconi“ universitetu įrašė kompaktinę plokštelę, kurioje atliko F. Chopino, C. Debussy, M. Ravelio ir G. Gershwino kūrinius. Tais pačiais metais jis pirmasis pasauly įrašė kelias Mario Castelnuovo-Tedesco kamerinės muzikos kompozicijas. 2015 m. žurnalas „Suonare News“ išleido jo kompaktinę plokštelę su V. A. Mozarto, F. Chopino, C Debussy ir A. Scriabino kūriniais.

Su pagyrimu pabaigęs studijas konservatorijoje, G. Squitieri ir G. Valentini klasėse, F. Pascalucci studijavo tarptautinėje „Incontri col Maestro“ akademijoje Imoloje, L. Margariuso, A. Kravtchenko ir F. Scala’os klasėse. Galiausiai įstojo į specializacijos kursus Nacionalinėje šv. Cecilijos akademijoje Romoje, mokėsi B. Lupo ir S. Fiuzzi klasėse, ir 2014 m baigė studijas su pagyrimu.

Štai kaip apie jį atsiliepė legendinis pianistas Aldo Ciccolini: „Klausiausi jaunojo Fiorenzo Pascalucci, kurio muzikiniai ir pianistiniai įgūdžiai man paliko labai didelį įspūdį. Tai išskirtinio talento muzikantas, kurio laukia puiki tarptautinė karjera.“

Kaip ir jo mokytojai, F. Pascalucci ne tik koncertuoja, bet ir noriai moko kitus: jis yra fortepijono profesorius Italijos muzikos konservatorijose.

Jis taip aktyviai užsiima humanitarine veikla ir dažnai pasirodo labdaros koncertuose.

 

PROGRAMA:
G. F. Handel – Harpsichord suite n.7 in G minor HWV 432
E. Grieg – Holberg Suite Op. 40
C. Debussy – L’isle Joyeuse
M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
M. Ravel – Jeaux d’eau
G. Gershwin – Rhapsody in blue

PAKLAUSYTI:
https://www.youtube.com/watch?v=oDKcHewDjr8&t=1489s
https://www.youtube.com/watch?v=8xymZOKynJI
https://www.youtube.com/watch?v=IPEyZzQidkk