Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Džiazo rečitalis: Egidijus Buožis (fortepijonas)

Koncertai

Kovo 25 d. Paliesiaus dvare – Egidijus Buožis, džiazo pianistas, kompozitorius, prodiuseris ir muzikos profesorius Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, džiazo katedroje. Atlikėjas yra įvaldęs platų repertuarą: nuo gerai žinomų džiazo standartų iki originalių šiuolaikinio džiazo kompozicijų su be-bop, hard-bop, cool, fusion, acid ir etno džiazo elementais. Koncerto metu jis atliks savo autorines džiazo kompozicijas. Kviečiame visus džiazo gerbėjus kartu dvare puikiai praleisti džiazuojančią pavasario popietę!

Egidijus Buožis gimė 1965 m. Kaune. Džiazu jis susidomėjo 12-os metų. 1983 m. jis baigė M. K. Čiurliono menų gimnaziją, o 1988 m. – Lietuvos muzikos akademiją. Dar būdamas studentas, jis laimėjo pirmąją premiją tarptautiniame džiazo improvizacijos konkurse Vilniuje 1984 m.

E. Buožis yra surengęs nemažai solinių fortepijono muzikos koncertų, koncertavęs su Valstybiniu simfoniniu ir Lietuvos kameriniu orkestrais, taip pat garsiausiais džiazo atlikėjais Lietuvoje ir užsienyje.

1995 m. jis išleido pirmąjį savo paties jazzy-pop stiliaus muzikos albumą pavadinimu „Town of Love“. 2000 m. jis ir Valerijus Ramoška (trimitas) įrašė džiazo standartų kompaktinę plokštelę „Solos and Duos“. Albumas buvo prestižiskiausio Lietuvos muzikos žurnalo „Gramofonas“ įvertintas 5 iš 5 gramofonų dėl muzikos ir garso masteringo. 2002 m. Egidijus Buožis pradėjo spontaniškų džiazo improvizacijų koncertų seriją „Impro vizijos“ kartu su žymiausiais Lietuvos atlikėjais. 2003 m. jis buvo nominuotas „Metų džiazo interpretuotoju“ ir apdovanotas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“.

2005 m. Egidijus Buožis pradžiugino džiazo mylėtojus savo nauju albumu „At First Sight“. E. Buožis atliko kompozicijas kartu su Valerijumi Ramoška (trimitas, fliugelhornas), Eugenijumi Kanevičiumi (kontrabosas) ir Dariumi Rudžiu (būgnai). 2007 m. buvo išleistas naujas albumas „Spontanica“, įrašytas E. Buožio ir saksofonininko Petro Vyšniausko. Šiame albume – visiškai spontaniškos kompozicijos, įrašytos koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje metu. 2011 m. išleistas Egidijaus Buožio solo albumas „ONE“, įrašytas jo koncerto 2010 m. gruodžio 18 d. Vilniuje metu. Šiame albume yra džiazo standartų, kelios originalios kompozicijos ir viena spontaniška improvizacija.

2015 m. Egidijus Buožis išleido albumą „Pictures“. Jis buvo prodiusuotas puikių Skandinavijos džiazo profesionalų Caecilie Norby ir Larso Danielssono. Albumas buvo sukurtas kartu su Arve Henriksenu, Vytautu Sondeckiu, Stefanu Pintevu, Matiassu Gronroosu ir Tommy Holmgrenu. Albume yra kelios lietuvių liaudies dainos (UNESCO užregistruotos kaip kultūrinis paveldas), danų liaudies daina ir originalios Caecilie Norby ir Larso Danielssono kompozicijos. 2015 m. Egidijus Buožis taip pat pateko į Gineso rekordų knygą už ilgiausios spontaniškos džiazo kompozicijos (72 minučių) atlikimą pasaulyje. Kompozicija buvo atlikta 2015 m. balandžio 9 d. Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmuose Vilniuje.

Naujausias jo muzikos albumas „Labyrinth“ buvo išleistas 2019 m. Šiame albume įrašytos originalios Egidijaus Buožio kompozicijos. Albumas buvo sukurtas kartu su tokiais garsiais muzikais kaip Al Di Meola, Brianas Broombergas, Xavier Desandre Navarre, Vytautas Sondeckis, Domingo Patricio, albumas prodiusuotas Franzo Plasa. Albumas išleistas kaip kompaktinė plokštelė ir riboto tiražo vinilinė plokštelė.

PROGRAMA:
Autorinės džiazo kompozicijos

PASIKLAUSYTI:
https://youtu.be/EfYwqx2h4Tg
https://youtu.be/YDz4HCqTRPs...
https://youtu.be/-NGWQ9ZoFNo
https://youtu.be/jc9ysA8f1Uw