Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Edukacinis žygis “Į Gamtą” su žolininke Jūrate Pušinskiene

Žygiai

Vasara - spalvingiausias ir šilčiausias metų laikas. Svarbiausiu augalijos klestėjimo metu yra laikomas birželio mėnuo, dar prieš Rasos šventę.
Kviečiame į specialų praktinį seminarą – edukacinį žygį “Į Gamtą” kartu su mūsų mylimiausia gamtininke-žolininke-amatininke Jūrate Pušinskiene, kuri žygio metu padės susipažinti su mus supančiais augalais.  Jos renkama produkcija priklauso Aukštaitijos nacionalinio parko saugomų teritorijų produkto ženklo turėtojų grupei. Saugomų teritorijų produkto ženklas padeda atpažinti, kad gaminamas produktas yra ekologiškas, autentiškas, pagamintas nekenkiant aplinkai ir gyvajai gamtai, palankus žmogaus sveikatai.

Numatomos temos:

Miško, pievų, pelkių aplinkoje renkamų augalų pažinimas, maistinės ir vaistinės jų savybės. Vaistažolių nauda, jų rinkimas, paruošimas ir vartojimas.
Pagrindiniai vaistiniai augalai, sutinkami gamtoje, jų arealo plėtra. Vaistinių augalų vartojimas įvairaus amžiaus žmonėms-suaugusių ir vaikų sveikatai paremti. Patarimai, kokias vaistažoles kiekvienas iš mūsų gali rinkti namų vaistinėlei.
Gamtoje renkamų vaistažolių arbatų ragavimas. Jūratė pristatys ir savo gaminamas arbatas, papasakos apie jų sudėtį bei kuo naudinga kiekviena sudėtyje esanti žolelė, kad būtų užtikrinta biologiškai aktyvių medžiagų koncentracija.

Svarbiausias šio užsiėmimo tikslas- kaip patiems tinkamai paruošti ir suderinti žolelių arbatas.

BŪTINA IŠANKSTINĖ REZERVACIJA: https://docs.google.com/.../1JzMUyDo_UgP_2OgJ.../edit
Kaina: €15

Žygiavimo atstumas: iki 6 km

Ką pasiimti?
Žygio metu: laisvą, patogią aprangą bei avalynę, vandens, daugkartinius maišelius žolelėms, rašymo knygelę ir pieštuką (jei norisi).

Apgyvendinimo galimybės:
*Asalnų stovyklavietėje savo palapinėje - nieko nekainuoja
*Asalnų stovyklavietėje TIPYJE - €40 para/€70 savaitgaliui
*Asalnų stovyklavietėje kupole su šildoma krosnele ir kitais patogumais - €120/€150 savaitgaliui

Dėl apgyvendinimo kreiptis el.paštu: [email protected] arba +37062485481