Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

EkoŽygis Baluošo ežero pakrantėmis /Ignalinos r./

Žygiai

Šis pažintinis žygis organizuojamas: Mėgstantiems vidutinį ėjimo tempą ir tiems, kurie mėgsta pažintis su naujais žmonėmis ir vietovėmis, kuriems patinka atsipalaiduoti, klausytis įdomių istorijų, mėgautis buvimu čia ir dabar.

Žygis ypač tinka žmonėms, kurie mėgsta naujas ir smagias patirtis – t. y. kurie nori ne tik eiti, bet ir pažinti. Vienas gražiausių Aukštaitijos nacionalinio parko ežerų žavi savo pakrantėse įsikūrusiais jaukiais etnografiniais kaimeliais, apipintais legendomis, smagiomis ir skaudžiomis gyvenimo istorijomis.

Po ežerą išsibarsčiusios 8 salos, kurių vienoje dar slepiasi vienas ežerėlis. O pakrantėse auga nuostabūs retieji augalai. Daug ką pamatysite savo akimis, o ko nepamatysite – išgirsite pasakojimų apie gyvenimo ypatumus prie Baluošo ežero metu.

 Šis žygis nėra skirtas : Sportinio ėjimo entuziastams, kurių tikslas yra numatytą atstumą įveikti kuo greičiau, per kuo trumpesnį laiką.

Diena: 2022 metų rugsėjo 11 d. (sekmadienis).
Pradžia : 10:00 val. (registracija pradedama 09:30 val.)
Susitikimo vieta: Trainiškio km /Ignalinos r./

Registracijos nuoroda: https://forms.gle/AuFf3NTPJvDY9kwGA
Registracija: iki rugsėjo 9 d.
Žygio kategorija: nesudėtingas
Distancija: 17 km.
Trukmė: ~ 6,5 val.
Danga: miško kelias, žvyrkelis.
Maršrutas žiedinis: Trainiškio km – Šuminų km – Strazdų km – Ripelialaukio km – Vaidžiuškių km – Trainiškio km.

Svarbu! Pusiaukelėje žygio nutraukti nėra galimybės, nes nenumatytas pervežimas.

Dalyvio mokestis asmeniui : €8+ €1 ANP lankytojo bilietas
Vaikams iki 15 metų : €4 (į žygį kviečiame vaikus nuo 12 metų).

Į kainą įskaičiuota:
Gidų-žygio vadovų paslauga, naminis pyragas, įvairių rūšių arbata (pusiaukelėje, maždaug už 8 km prisėsime trumpam pailsėti, atsigersime arbatos ir pasivaišinsime naminiu pyragu).

Žygio vadovės:
II kategorijos gidė S. Mudinienė
I kategorijos gidė Rita Ramanauskienė
Kontaktai: tel: 868587308; el.paštas: [email protected]

Apmokėjimas:
Užpildžius žygio registracijos formą, ne visuomet reiškia, kad žygeivis /žygeiviai jame dalyvaus.

Asmenys, registracijos formoje pareiškę norą susimokėti vietoje grynaisiais, artėjant žygio dienai, turi papildomai informuoti, apie savo dalyvavimą žygyje jiems patogiu būdu: SMS ar Facebook žinute, telefono skambučiu ar el. laišku. Tai bus Jūsų pačių registracijos
patvirtinimas, po kurios gausite el. laišką su visa žygio informacija.

Asmenys, registracijos formoje pareiškę norą susimokėti banko pavedimu, nurodytu elektroninio pašto adresu gaus išankstinio apmokėjimo rekvizitus. Po to, kai žygio organizatoriai gaus pavedimą registracijos mokestį, dalyviui bus išsiunčiamas antrasis elektroninis laiškas su visa žygio informacija.

Registruodamasis dalyvis patvirtina, kad supranta, jog dalyvavimas žygyje yra susijęs su jo fizinių galimybių išbandymu. Kilus sveikatos problemoms, žygeivis privalo nutraukti dalyvavimą žygyje.