Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

EkoŽygis Dringio ežero pakrantėmis

Žygiai

Šis pažintinis žygis organizuojamas:
Mėgstantiems vidutinį ėjimo tempą ir tiems, kurie mėgsta pažintis su naujais žmonėmis ir vietovėmis, kuriems patinka atsipalaiduoti, klausytis įdomių istorijų, mėgautis buvimu čia ir dabar. Žygis ypač tinka žmonėms, kurie nori ne tik eiti, bet ir pažinti, užuot visą laiką aktyviai skubėjus į galutinį tašką.

Šis žygis nėra skirtas :
Sportinio ėjimo entuziastams kurie „medžioja“ kilometrus, ir kurių tikslas yra numatytą atstumą įveikti kuo greičiau, per kuo trumpesnį laiką.
Diena: 2022m. rugpjūčio 28 d.(sekmadienis).

Pradžia : 10: 00 val. (registracija pradedama 9:40).

Susitikimo vieta: Strigailiškio kaimas, šalia restorano „Romnesa“ /Ignalinos r./.
Kategorija : vidutinis sunkumas, išskyrus sudėtingą vakarinės Dringio ežero pakrantės praėjimą (apie 2 km).
Distancija : ~ 23 km.
Trukmė : ~ 7 val.

! Svarbu : pusiaukelėje žygio nutraukti nėra galimybės, nes nenumatytas pervežimas, todėl žygeiviams pravartu įvertinti savo fizines jėgas.
Žygio metu keliautojai turės tris atokvėpio valandėles – pusiaukelėje prisės atsigerti įvairių rūšių arbatos, pasivaišins naminiu pyragu.

Maršrutas žiedinis: Strigailiškio km – Jonalaukio km (rytinė Dringio ežero pakrantė), Vaišniūnų km (šiaurinė Dringio ežero pakrantė) - Linkmeno miškas ir Laumiakio ežeras bei Laumiakių ežeriukai – (vakarinė Dringio ežero pakrantė) – Meironių kaimas – Gaveikėnų kaimas – Strigailiškio kaimas.

Danga: miško kelias, žvyrkelis, asfaltas (sudaro 1% visos dangos).

Žygio vadovai :
I kategorijos gidė Rita Ramanauskienė
Ričardas Ramanauskas
Kontaktai: tel: 868587308; el.paštas: [email protected]
Registracija: iki rugpjūčio 26 d.
Registracija gali būti uždaryta ankščiau (kai susirinks 50 dalyvių grupė)!

Registracijos nuoroda: https://forms.gle/CwFceo2mduFz1Bjt9

Dalyvio mokestis asmeniui : € 8+ € 1 ANP lankytojo bilietas

Į kainą įskaičiuota:
Gido -žygio vadovų paslauga
Naminis pyragas, įvairių rūšių arbata (pusiaukelėje prisėsime trumpam
pailsėti, atsigersime arbatos ir pasivaišinsime naminiu pyragu).

Apmokėjimas:
Užpildžius žygio registracijos formą, ne visuomet reiškia, kad žygeivis /žygeiviai jame dalyvaus.
Asmenys, registracijos formoje pareiškę norą susimokėti vietoje grynaisiais, artėjant žygio dienai, turi papildomai informuoti, apie savo dalyvavimą žygyje jiems patogiu būdu: SMS ar Facebook žinute, telefono skambučiu ar el. laišku. Tai bus Jūsų pačių registracijos patvirtinimas, po kurios gausite el. laišką su visa žygio informacija.

Asmenys, registracijos formoje pareiškę norą susimokėti banko pavedimu, nurodytu elektroninio pašto adresu gaus išankstinio apmokėjimo rekvizitus. Po to, kai žygio organizatoriai gaus pavedimą – registracijos mokestį, dalyviui bus išsiunčiamas antrasis elektroninis laiškas su visa žygio informacija.

Registruodamasis dalyvis patvirtina, kad supranta, jog dalyvavimas žygyje yra susijęs su jo fizinių galimybių išbandymu. Kilus sveikatos problemoms, žygeivis privalo nutraukti dalyvavimą žygyje