Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

EkoŽygis po Ažušilės kraštovaizdžio draustinį

Žygiai

EkoŽygis po Ažušilės kraštovaizdžio draustinį

DATA: 2022 10 30 d. (sekmadienis).
VIETA: Maxima parduotuvės stovėjimo aikštelė, Taikos g. 11, Ignalina.

LAIKAS: : 11:00 val.

TRUKMĖ: 5,5 – 6,5 val.
Kategorija : vidutinis sunkumas.
Distancija : 16 km.

Išsami informacija:

Laisvalaikiu jau kelis dešimtmečius gide dirbanti Rita Ramanauskienė nuolat ieško negirdėtų istorijų ir rimtų faktų, kad Jūsų žygiai būtų nepamirštami ir prasmingi. Keliauti pėsčiomis – tai pamatyti ir pažinti aplinką, kurioje laukia netikėti atradimai.

Šis pramoginis - pažintinis žygis - pasivaikščiojimas organizuojamas: žmonėms, įtemptai dirbantiems biuruose, moksleiviams (nuo 12 metų amžiaus), studentams, ir namuose užsisėdėjusiems senjorams; taipogi nuolat skubantiems, pavargusiems nuo miesto triukšmo ir kasdienės rutinos. O mes ir sakome: Nuo rutinos nebūtina bėgti, galima ir eiti!

Žygis yra skirtas:
Norintiems pažinti Ignalinos apylinkes ir susipažinti su jų istorija, etnografija, kaimo gyventojų papročiais, miško pasauliu bei Ignalinos apylinkių klimato ypatumais.

Rekomendacijos žygiui:

Patogi avalynė. Neapsikraukite per daug – žygio metu kuprinė turi būti nesunki – apie 5 kg. Pasiimkite lengvo maisto: obuolių, bananų, porą sumuštinių – sau ir draugui. Pusiaukelėje trumpam sustosime pailsėti. Norintys atsigerti natūralaus vandens – prisipils jo prie šaltinio.

ŽYGIS NEMOKAMAS. 

BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA/REGISTRACIJA SUSTABDYTA

Projektas finansuojamas įgyvendinant Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuojamą priemonę „Turizmas – kaip sveika alternatyva“.