Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

"Gyvieji ir mirusieji" ekskursija automobiliais

Ekskursijos

Ar norite aplankyti mūsų protėvius menančias vietas ir išgirsti pasakojimų apie tai, kuo savita baltų pomirtinio pasaulio samprata, ką pasakoja 1261 m. užrašytas Sovijaus mitas ir koks ryšys sieja gyvuosius su mirusiais?

Vykinto keliai kviečia į ekskursiją lengvaisiais automobiliais po Ignalinos rajoną. Lankysime (eilės tvarka): įstabią konglomerato uolą – Antakmenės Aukų akmenį, didžiausią Lietuvos pilkapyną prie Gedžiūnėlių, paslaptingąjį Garšvinės Kaukučio kalnelį prie Pekla vadintų numelioruotų pelkių, o tuomet nukreipsime žvilgsnį į vietas, kur protėviai gyveno. Pasigėrėsime reginiu nuo Kazlupiškės piliakalnio ir vyksime į Mažulonis, kur Vėlio ežero pakrantėje stūkso didingas piliakalnis. Čia stovėjusi pilis XI a. buvo užpulta, sudeginta kartu su pastatais, visu ten buvusiu turtu ir net žmonėmis.

Ekskursiją pradėsime 10 val. Ignalinoje. Kelionės trukmė apie 7 val., atstumas – apie 70 km (apie 3–4 km atstumas pėsčiomis); pabaiga − apie 17 val. Mažulonių kaime (10 km nuo Ignalinos).

Ekskursijos vadovas – Klaipėdos universiteto archeologas, prof. dr. Vykintas Vaitkevičius.

Kaina 50 eurų automobiliui, nepriklausomai nuo jame važiuojančių keliautojų skaičiaus. Automobiliu keliaujant daugiau nei 5 keleiviams, imamas papildomas 10 eurų mokestis už kiekvieną asmenį (atsiskaitoma vietoje). Automobilių skaičius ribotas.

Kilus klausimų kreipkitės telefonu 8 699 34637, el. paštu [email protected] arba Facebook žinute paskyroje Vykinto keliai. ()

(Rengėjai pasilieka teisę lankomų ekskursijos vietų sąrašą nežymiai keisti)

Įsigijusiems bilietus, likus kelioms dienoms iki ekskursijos atsiųsime informacinį priminimo laišką.