Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Irkis ir žygiuok per ANP III: palydim vasarą!

Žygiai

Vienas iš TOP turų šį sezoną – Irkis ir žygiuok per ANP. Jis puikiai tinka šeimoms, draugų kompanijoms ir net vienam. Šįkart norime Jus pakviesti į šiek tiek ilgesnę šio turo versiją ir kartu su mumis palydėti vasarą gamtoje!
Siūlome susitikti JAU penktadienį Asalnų stovyklavietėje, prie laužo.

Šeštadienio rytą pradėsime nuo mankštos ir suneštinių pusryčių. Pasistiprinę dėsime kuprines ant pečių ir pradėsime žygį. Keliausime pro Velniūkščio ežerą ir aplankysime legendomis apipintą Ladakalnį (tai vienas įspūdingiausių lankytinų objektų Aukštaitijos nacionaliniame parke, nuo kurio matosi 6 ežerai). Visai šalia Ladakalnio stūkso ir Ginučių piliakalnis. Iš tiesų, tai net dviejų piliakalnių kompleksas. Užlipsime į Šiliniškių apžvalgos bokštą, aplankysime seniausią Aukštaitijos Nacionalino parko kaimą - Stripeikius. Užsuksime į Senovinės bitininkystės muziejų, pietausime bei ragausime naminės duonos su vietiniu medumi. Po pertraukėlės eisime link Įneigos (viešos) stovyklavietės, kurioje apsistosime nakčiai, kūrensime ugnį, ragausime šefo ant laužo pagamintą maistą ir pirtinsimės.

Sekmadienį pasileisime Būkos upe baidarėmis. Plauksime per Baluošo, Baluošykščio, Sravinaičio, Asėko, Linkmeno, Asalnykščio bei Asalnų ežerus ir Skriogžlės, Srovės, Unkščios ir kitus mažus upelius.
Pusiaukelėjė lankysime Ginučių vandens malūną, o pačiame miestelyje pietausime. 
Plaukdami pamatysime Aukštaitijos nacionalinio parko grožį kitu kampu – iš vandens.

Žygiavimas: miško keliukais, žvyrkeliu, kaimeliais, bus trumpa atkarpa keliu.

Šis turas bus kupinas nuotykių! Vietų skaičius ribotas!

BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: https://docs.google.com/.../1sAsAqjP2CuIk4os3w78ZRfq.../edit

Kaina: 60€ (į kainą įskaičiuota: žygis, Bitininkystės muziejaus bilietas, degustacija bitininkystės muziejuje, baidarės nuoma su gelbėjimosi liemene, transporto išlaidos, nakvynė privačioje stovyklavietėje, pirtis, maitinimas).

DĖMESIO: šis turas pritaikytas vaikams nuo 12 metų (privalo būti lydimi suaugusio asmens). Vaikams iki 18 m. kaina 45€.