Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Jausmė: kanklės netradiciškai

Koncertai

Jausmė – viena iš nedaugelio savito braižo atlikėjų, pradėjusi garsinti liaudies instrumentą, koncertines kankles, už Lietuvos ribų. Savo kompozicijose ir dainose ji balsu, dvidešimt devyniomis stygomis, lietuvių bei anglų kalbomis audžia jaukų minimalizmo, soulo žanrų apklotą, padabintą kitų mėgstamų stilių (dub, džiazo, post-rock, elektronikos) elementais.

Jausmės misija – pristatyti kankles skambant ne folklorui, bet eksperimentiniame kontekste, ieškant naujų skambesių, grojimo būdų. Atlikėjos arkliukas – interdisciplininis menas: 2022 m. vasarį kartu su LMTA šiuolaikinio šokio studentėmis ji išleido klipą, filmuotą meno galerijoje.

Po daugiau nei penkmečio darbo (muzikiniai projektai, dokumentikos takelio rašymas bendradarbiaujant su BBC, elektroninės muzikos partnerystės, renginių organizavimas) ir gyvenimo Bristolyje, JK, atlikėja 2020 m. vasarą sugrįžo kurti į gimtąją Lietuvą. Čia, įkvėpta šaknų, gimtųjų miškų, kalbos, žmonių istorijų ir tokių muzikantų bei grupių kaip Thom Yorke, Moses Sumney, The Cinematic Orchestra, Lianne La Havas ir kt., 2022 m. kovą ji pristatė pilno metro solinį albumą apie savo beveik dešimtmetį trukusią kelionę namo – į gimtinę, į save.

PROGRAMA
Autoriniai kūriniai iš Jausmės albumo „Namolio“

PASIKLAUSYTI
https://youtu.be/mtx31ESzx30

https://youtu.be/-pXpvEOCCNk

https://youtu.be/s05F6jojppQ

https://youtu.be/1swxm6VJ16o