Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Kamerinis ansamblis "Ar's Musica"

Koncertai

Įvykęs renginys

Kamerinis ansamblis „AR‘s Musica“ kviečia praleisti vakarą „Pasagoje“, jaukioje kamerinėje atmosferoje, klausantis baroko epochos muzikos šedevrų. Šio vakaro kviestiniai svečiai – Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pirmasis smuikas, koncertmeisteris Zbignievas Levickis kartu su sūnumi, taip pat smuikininku Konradu Levickiu. Koncerte skambės išskirtinio grožio muzika – J. S. Bachas, G. F. Händelis, A. Vivaldi. Tai baroko epochos genijai, ant kurių laikėsi visa XVII–XVIII a. muzika, kuri ne tik žavėjo klausytojus savo puošnumu ir didybe, bet ir suformavo didžiąją dalį klasikinės muzikos kanono. Pagrindinės melodijos labai ornamentiškos, jausmai ir emocijos perteikiami sudėtingu muzikiniu turiniu, o kontrastai naudojami vidinėms dramoms atskleisti. Ne veltui baroko pavadinimas yra kilęs iš portugališko žodžio „barroco“, kuris reiškia netaisyklingos formos perlą. Tokia visa barokinė muzika – tarsi įmantrios formos brangakmenis. Nors „AR’s Musica“ ašimi jau yra tapusi baroko muzika, ansambliui nesvetima šiuolaikinių kompozitorių kūryba, jo nariai ieško žaismingo, kūrybiško santykio su kitais žanrais. „AR’s Musica“ gimė iš noro sukurti neapčiuopiamą erdvę tokiam muzikos menui, kuris pakylėtų, vestų į šviesą, džiaugsmą, harmoniją“, – sako ansamblio idėjos sumanytojas fleitininkas Andrius Radziukynas. „AR’s Musica“ nariai taip pat groja ir kituose žymiuose, pripažinimo sulaukusiuose kolektyvuose: Andrius Puplauskis – Šv. Kristupo kvintete, Ieva Sipaitytė – kvartete „Chordos“, Toma Bandzaitytė ir Ričardas Vytas – ansamblyje „Musica Humana“, Povilas Jacunskas – trio „FortVio“, Arnas Kmieliauskas – ansamblyje „Twenty Fingers Duo“.


Atlikėjai:

Solo smuiku – Zbignievas Levickis ir Konradas Levickis

Kamerinis ansamblis „Ar’s Musica“:
Andrius Radziukynas (fleita)
Andrius Puplauskis (fagotas)
Ieva Sipaitytė (smuikas)
Monika Vasiliauskaitė (smuikas)
Vytautas Martišius (smuikas)
Jurgita Gaubytė (smuikas)
Ričardas Vytas (altas)
Povilas Jacunskas (violončelė)
Arnas Kmieliauskas (violončelė)
Arūnas Kučinskas (kontrabosas)


Programa:

J. S. Bach – Koncertas dviem smuikams ir kameriniam ansambliui d-moll, BWV 1043 (I-II d.) (solo smuiku Zbignievas Levickis ir Konradas Levickis)
J. S. Bach – Siuita Nr. 2 h-moll (fragmentai)

G. F. Händel – Sonata dviem violončelėms g-moll, op. 2, Nr. 8 (I-III d.)
A. Vivaldi – Koncertas fagotui ir kameriniam ansambliui a-moll, RV 498 (I-III d.)
W. A. Mozart – Kvartetas fleitai, smuikui, altui ir violončelei D-dur, KV 285
. Vivaldi – Fragmentai iš ciklo „Metų laikai“: „Pavasaris“ I d., „Žiema“ I d., „Ruduo“ II d., „Vasara“ III d. (solo smuiku Zbignievas Levickis) Trukmė: apie 1 val. 20 min. (koncertas be pertraukos)

Koncerto pasiūlymai:
https://paliesiausdvaras.lt/koncertai/kamerinis-ansamblis-ars-musica/

Nuorodos paklausymui:
https://www.youtube.com/watch?v=O7HbipMokeA
https://www.youtube.com/watch?v=2SP-tcNt430