Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Lankymo sezono saugomose teritorijose atidarymo renginys

Žygiai

Renginio laikas: 2022 gegužės 7d. 12:00
Renginio vieta: Kačėniškės piliakalnio pažintinio tako automobilių aikštelė (55.226447799190026,26.260049927386365)

Renginys nemokamas. Registracijos į renginį formą rasite čia: https://forms.gle/3GGGLYgUsNatjmiB9

Gegužės 7 dieną kviečiame į Saugomų teritorijų paso akcijos „Aplink 30 regioninių parkų“ atidarymo renginį, skirtą Regioninių parkų 30-mečiui. Kačėniškės piliakalnio pažintinio tako automobilių aikštelėje. Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos specialistai skelbs lankymo Lietuvos saugomose teritorijose sezono atidarymą, o sutartinių giesmininkių grupė „Gaudė“ išlydės renginio dalyvius į beveik 10 kilometrų žygį.
Žygio vadovas – Sirvėtos regioninio parko direkcijos vyr. kraštotvarkininkas Marius Semaška supažindins žygio dalyvius su išskirtine Sirvėtos regioninio parko verte. Žygio maršrutas drieksis per itin raiškiai kalvotus Švenčionių aukštumos reljefus, palei vingiuojančias upes, upelius ir telkšančius ežerus.
Sirvėtos regioniniame parke vyrauja nedidelių aukštapelkių ar tarpinių pelkių tipo kemsynai. O Žygio tikslą – Kačėniškės piliakalnį, žygeiviai pasieks įveikę kitą šlapynę – žemapelkę, kuri tarsi barjeras juosia piliakalnį iš vakarų. Žygio vadovas rekomenduoja žygio dalyviams pasirūpinti patogia ir neperšlampama avalyne.
Įdomu tai, kad kone kiekvienas regioniniame parke išsibarstęs kaimas, pavienės sodybos, piliakalniai, pilkapai, unikalūs medžiai ir šaltiniai yra apipinti legendomis, mitais ir padavimais. Renginio dalyviams šios vietos mitologinę aurą dar stipriau padės pajausti lietuvių apeiginio folkloro kolektyvas „Kūlgrinda“. Po žygio, renginio svečiai turės unikalią galimybę patys sudalyvauti protėvių pagerbimo apeigose įgalinant gamtos jėgas.
Na, o tuos, kurie neplanuoja eiti į žygį, 17:00 kviečiame atvykti į kolektyvo „Kūlgrinda“ pasirodymą prie Kačėniškės piliakalnio.

Tiems, kurie negalės atvykti į renginį suteiksime galimybę stebėti renginio tiesioginę transliaciją, su LRT televizijos laidų vedėju, žurnalistu Ignu Krupavičiumi, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Facebook paskyroje.

SAUgoma ir TAU!