Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklis „Julija“

Spektakliai

Įvykęs renginys

Lietuvos nacionalinis dramos teatras vasarį pakvies į premjerą apie Žemaitę, tačiau tai nebus rašytojos gyvenimo apžvalga ar jos kūrinių inscenizacija. Spektaklyje „Julija“ pagrindinė veikėja yra šiuolaikinė aktorė Dora, o Žemaitė jai yra tik inspiracija, ramstis sunkiomis gyvenimo akimirkomis.
Spektaklio idėjos autorė ir pagrindinio vaidmens kūrėja Jolanta Dapkūnaitė seniai siekė sukurti spektaklį apie bajoriškos kilmės lietuvių rašytoją Juliją Beniuševičiūtę-Žymantienę, kurios gyvenimas kupinas įdomių faktų, tačiau ne visi žinomi plačiajai visuomenei.
Rašyti pjesę naujam spektakliui buvo pakviestas dramaturgas, nacionalinės meno ir kultūros premijos laureatas Sigitas Parulskis. Scenografiją „Julijai“ kuria taip pat nacionalinės meno ir kultūros premijos laureatas Gintaras Makarevičius, o spektaklio režisieriumi po ilgų paieškų tapo Kirilas Glušajevas.

Režisierius — Kirilas GLUŠAJEVAS
Scenografas — Gintaras MAKAREVIČIUS
Kostiumų dailininkė — Dovilė GUDAČIAUSKAITĖ
Kompozitorius — Linas RIMŠA
Šviesos dailininkas — Vilius VILUTIS
Vaizdo projekcijų autorė — Aneta BUBLYTĖ
Režisieriaus asistentas — Titas VARNAS

Vaidina:

Jolanta DAPKŪNAITĖ
Airida GINTAUTAITĖ
Salvijus TREPULIS
Kęstutis CICĖNAS
Deividas BATAVIČIUS

Spektaklis vienos dalies, preliminari trukmė - 1 val. 30 min.
N-14

Plačiau apie spektaklį:
http://iksc.lt/events/event/lndt-spektaklis-apie-zemaite-premjera/

Bilietus pradėsime pardavinėti artimiausiu metu Ignalinos kultūros ir sporto centro kasoje, tel.: +370 386 52 992. I-IV 8:00-17:00, V 8:00-15:15 (Pietų pertrauka 12:00-12:45), savaitgaliais – 1 val. prieš renginį.