Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Lisztofonija-3 | Pianistų konkurso laureatų meistriškumo kursai ir baigiamasis laureatų koncertas

Koncertai

Paliesiaus dvare - pianistė Mūza Rubackytė ir Lisztofonijos konkurso laureatai!

Į Paliesiaus dvarą atvyksta Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė pianistė Mūza Rubackytė ir jos globojamo Lisztofonija-3 konkurso laureatai.

 

 

2021 10 29 | Pianistų konkurso laureatų meistriškumo kursai | NEMOKAMAI
Registracija: Tel.: +370 626 82 760, El. paštu: [email protected]

2021 10 30 | Baigiamasis laureatų koncertas | 20 - 35 €

 

 

2017-aisiais pirmą kartą surengtas pianistų konkursas „Lisztofonija” tai Lietuvos Ferenco Liszto asociacijos „LiSZtuania“ kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) fortepijono katedra inicijuotas konkursas Lietuvos pianistams, kurio tikslas – skatinti Lietuvos pianistus atlikti, įrašyti ir gilinti žinias apie F. Liszto kūrybą. Jau trečiąjį kartą organizuojamas konkursas - tai profesionali pagalba menininko kelią pradedančiam pianistui ruošiant garso ir vaizdo įrašą - pagrindinę pri(sis)tatymo pasaulyje - priemonę.

Šių metų konkurso laureatų baigiamasis koncertas ir pasaulyje pripažintos F. Liszto muzikos ekspertės, 2020 metais pelniusios Didįjį Liszt Records konkurso prizą Budapešte, prof. Mūzos Rubackytės meistriškumo kursai, vyks Paliesiaus dvare š.m. spalio 29-30 dienomis.

Renginys skiriamas 210-osioms F. Liszto gimimo metinėms.

 

Spalio 29 d., 19 val. Pianistų konkurso laureatų meistriškumo kursai.

Viena iš šių metų Listofonijos konkurso inovacijų - individualūs prof. Mūzos Rubackytės meistriškumo kursai 3 konkurso laureatams. Profesorės patarimai ruošiantis profesionaliems įrašams - tai neįkainojama patirtis jauniesiems menininkams ir unikali galimybė publikai „iš arti” stebėti patyrusios įrašų ekspertės, „kurios beveik trečdalis visų įrašytų kompaktinių diskų yra skirti F. Liszto kūrybai, o trigubas albumas „Klajonių metai" sulaukė tarptautinio pripažinimo ir „Chicago tribune" bei „BBC magazine" aukščiausio įvertinimo” darbą.

Meistriškumo kursai publikai atviri ir nemokami.
Registracija: Tel.: +370 626 82 760, El. paštu: [email protected]

 

Spalio 30 d., 16 val. Lisztofonija-3 pianistų konkurso laureatų koncertas.

Koncerte dalyvauja konkurso globėja profesorė Mūza Rubackytė, Lisztofonijos idėjos autorė ir kuratorė, pianistė Eglė Andrejevaitė.

 

Konkurso globėja pianistė Mūza Rubackytė

Lisztofonijos pianistų konkurso globėja, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė Mūza Rubackytė pianistės karjerą pradėjo septynerių: debiutavo Lietuvos nacionalinės filharmonijos Didžiojoje salėje skambindama J. Haydno Koncertą D-dur diriguojant Sauliui Sondeckiui. Studijavo Lietuvos konservatorijoje (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija, LMTA) ir Maskvos valstybinėje P. Čaikovskio konservatorijoje.

Šiuo metu Vilniuje, Paryžiuje ir Ženevoje gyvenančios lietuvių pianistės pergalė prestižiniame tarptautiniame Liszto–Bartóko pianistų konkurse Budapešte (1981) buvo pirmas Lietuvos pianisto pripažinimas tarptautinėje scenoje po 50 metų pertraukos (1933 m. pianistų konkursą Vienoje buvo laimėjęs S. Vainiūnas).

„Viena geriausių gyvųjų Liszto atlikėjų“ (kaip teigiama prestižiniame žurnale „Fanfare“, JAV), yra Tarptautinių F. Liszto asociacijų (ILA) biuro narė, F. Liszto draugijos Lietuvoje „LiSZtuania“ prezidentė, ilgametė tarptautinio F. Liszto pianistų konkurso Utrechte žiuri narė. Už F. Liszto kūrybos ir vengrų kultūros sklaidą pasaulyje 2012 m. M. Rubackytei įteiktas Vengrijos kultūros ministerijos prizas „Pro Hungarica“, o 2020-aisiais įrašytas kompaktinis diskas „De la valse á labîme“ pelnė 41-ojo tarptautinio Ferenco Liszto įrašų vertinimo didįjį prizą.

Šiandien pianistė koncertuoja visuose žemynuose. Ji kasmet kviečiama koncertuoti Paryžiaus operoje, jos rečitaliai rengiami Londono „Wigmore Hall“, Bonos „Beethoven-Haus“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Briuselio konservatorijoje, Paryžiaus „Salle Gaveau“, Tivolio „Villa d’Este“, Buenos Airių „Teatro Colón“, Mechiko „Auditorio Blas Galant“, Santjago operoje, Rio de Žaneiro „Teatro Municipal“ ir kitose prestižinėse pasaulio koncertų salėse. Pianistės repertuarą sudaro daugiau kaip 40 koncertinių programų ir 40 koncertų su orkestru. Diskografijoje– 25 kompaktinės plokštelės.

M. Rubackytė yra tarptautinio Vilniaus fortepijono muzikos festivalio įkūrėja ir meno vadovė. Taip pat LMTA profesorė kviečiama į prestižinių tarptautinių konkursų žiuri, vadovaujanti meistriškumo kursams visame pasaulyje.

Daugiau informacijos atlikėjos svetainėje: www.muza.fr.

Programoje Ferenz Liszt kūriniai fortepijonui.

Pasiklausyti:
https://www.youtube.com/watch?v=QyveGwYdhn4

2021 10 29 | Pianistų konkurso laureatų meistriškumo kursai | NEMOKAMAI
Registracija: Tel.: +370 626 82 760, El. paštu: [email protected]

2021 10 30 | Baigiamasis laureatų koncertas | 20 - 35 €