Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Miško pojūčių stovykla

Žygiai

Ar žinojote, jog kelios dienos gilaus poilsio, atsijungus nuo kasdienių rūpesčių, gali prilygti savaitei atostogų?

Kiek kartų, važiuodami pro gražią vietą miške ar žygiuodami miško takais vieni ar su kompanija, pagalvojote - kai turėsiu daugiau laiko, būtinai reikės čia atvykti dar kartą, kad iki soties pasimėgaučiau šios vietos grožiu ir ramybe? O kiek kartų nukišote šį planą į giliausią stalčiaus “Vieną dieną” kampą?  Tai štai, miško maudynės būtent ir yra tas išsvajotasis mėgavimosi mišku laikas, kai nereikia niekur skubėti, kai galima lėtai įsibūti į vietą, susibūti su ja, ir joje išsibūti. Ir giliai pailsėti. Mokytis ilsėtis iš miško.
Kur miške slepiasi tyla?
Kuo kvepia drevė?

Japonų mokslininkai sako, kad po dviejų valandų, praleistų miške, teigiamas poveikis fiziniam kūnui ir psichikai trunka savaitę, o savaitgalio miške poveikis išlieka net mėnesį.

 Miško pojūčių stovykla Asalnų stovyklavietėje, tarp Ginučių ir Palūšės kaimų, nuostabiame Linkmenų miške nuneš į visai kitokį atsipalaidavimo lygmenį. Numatomas pažintinis žygis miške su Asalnų stovyklavietės įkūrėja, žygių bei turų Aukštaitijos nacionaliniame parke organizatore - Egle Šilinikaite, 2 miško maudynių seansai su sertifikuota miško maudynių gide Mila Monk, kvapų terapija bičių muziejaus palėpėje, pirtis su specialia pirtininko programa ir susitikimas su su mūsų mylimiausia gamtininke-žolininke-amatininke Jūrate Pušinskiene.