Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Muziejų naktis Ignalinos krašto muziejuje

Kiti renginiai

Muziejų naktis Europoje vyksta nuo 2005 m. Kasmet muziejai atveria duris lankytojams neįprastu metu ir išnaudoja šį laiką kurti ryšį su bendruomenėmis, įtraukti į muziejų veiklas. Lietuva Europos muziejų nakties akcijoje sėkmingai dalyvauja 19-ąjį kartą ir pritraukia didžiulius būrius lankytojų muziejuose ir kitose kultūros įstaigose.

Gegužės 13 d., šeštadienio vakarą, Ignalinos krašto muziejus kviečia į jau tradiciniu tapusį Muziejų nakties renginį – atrasti muziejaus magiją!

17 val. Muziejų nakties renginį atidarys muzikantų dueto, Robertos ir Gedimino, (smuikas, gitara) „Šilko garsas“ gyvo garso koncertas. Lankytojų lauks Muziejų nakties loterija ir ekskursija, Joginto Čepulio paroda „FOLK ORAS“.

Edukaciniai užsiėmimai  „Kvepiančios apyrankės“ ir „Tvarios namų dekoracijos“. Pirmojo užsiėmimo metu macrame technika pinsime apyrankes ir jas kvėpinsime eteriniais aliejais. Apie jų gamyba ir naudą pasakos Renata Bruyndonckx. Antrojo užsiėmimo metu Nijolė Gluchovienė macrame technika mokys nusipinti „Gėlių sūpuokles“ – gėlių vazonėlių laikiklius. Užsiėmimų metu, atkreipsime dėmesį į tvarumą, kad aksesuarus ir dekoracijas galime pasigaminti iš to, ką turime namuose.

O besileidžiant saulei, magišką atmosferą kurs profesionalių atlikėjų trio: Gabrielės Pintukaitės-Pocienės, Juditos Puidokės ir Gabrielės Ašmontaitės-Bačkuvienės (sopranas, fleita, arfa) „Trio Nantes“ koncertas.