Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Only Ravel: Iveta Calite (fortepijonas, Latvija)

Koncertai

Įvykęs renginys

Koncertas „Only Ravel“ – skirtas 145-ajam Maurice Ravel jubiliejui paminėti.

Fortepijoninė Ravel muzika yra itin subtili, jaudinanti ir spalvinga. Koncerto metu skambėsiantys kūriniai atspindi XX a. pr. gyvenimą, kupiną pokyčių, karo nuojautų, sentimentalumo ir impresionistinių spalvų.

Talentingoji pianistė Iveta Calite su šia programa jau yra apkeliavusi JAV ir šiaurės Europą.

Iveta Calite, įgijusi pagrindinį muzikinį išsilavinimą Latvijoje, persikėlė į Paryžių studijų tęsti muzikos konservatorijoje „Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot“ pas Jean Marc Luisada. Nuo 2012 metų ji studijavo Karališkajame muzikos koledže Stokholme pas Stefan Bojsten ir nuo 2016 m. pas Stefan Bojsten ir Mats Widlund. 2016 m. įgijo fortepijono atlikimo meno ir kamerinės muzikos magistro laipsnį, 2017 m. – solisto diplomą.

Iveta reguliariai koncertuoja Švedijoje ir užsienyje, įskaitant tokius festivalius kaip Stokholmo pianistų festivalis (Stockholm Piano Festival), „Aurora“ (Aurora Music Festival), „Jaunieji Latvijos kamerinės muzikos atlikėjai – Saulkrasti“ (“Young Latvian chamber musicians Saulkrasti”) ir „Svensk musikvår“. Iveta yra atsidavusi kamerinės muzikos atlikėja, grojusi su geriausiais jaunosios kartos Latvijos kamerinės muzikos atlikėjais didžiosiose Latvijos koncertų salėse, įrašiusi D. Shostakovich Fortepijoninį kvintetą Latvijos radijuje, koncertavusi su KMH simfoniniu orkestru ir KMH styginių orkestru, diriguojamu Ola Karlsson.

Iveta yra Stokholmo karališkojo muzikos koledžo, Švedijos karališkosios akademijos ir Šiaurės šalių laisvųjų masonų stipendininkė..

Programa:

M. Ravel

Valses nobles et sentimentales

From Le Tombeau de Couperin: Prelude, Forlane and Rigaudon
Sonatine

Pertrauka

Miroirs: Noctuelles, Oiseaux tristes, Une barque sur l'océan, Alborada del gracioso, La vallée des cloches

Pasiklausyti:
https://youtu.be/dFZnG42CsRw
https://youtu.be/lmCrok1ZmwI