Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Projekto pristatymas "Sugrįžtanti dainomis"

Kiti renginiai

„Kuksų kaimas iš tolo atrodo tarsi vidulauky pamestas. Su šiaudinėm pastogėm, su klojimais. Sodybas lyg rūpintojėliai susikaupę saugo žilvičiai ir girgždančios svirtys. Nedidelis, kaip ir visos Tverečiaus apylinkių „ulyčėlės“, prigludusios prie giraičių, pasislėpusios net girių glūdumose, <...>. Šio krašto keliais žengė ir Kristina Skrebutėnienė.“ Bernardas Šaknys, 1973 m. „Švyturys“.

Kilusi iš Sekonių, gyvenusi Kuksų kaime, dainų karalienė Kristina Skrebutėnienė anuomet tautosakos rinkėjams padainavo ne vieną šimtą dainų, užminė ne vieną mįslę ir papasakojo daug pasakų. Siekiant šį tautosakos paveldą įprasminti , iniciavome projektą „Sugrįžtanti dainomis“. Projekto metu atrinkta, iššifruota, skaitmenizuota archyvinė medžiaga esanti Lietuvos literatūros ir tautosakos institute, kuri bus ruošiama leidybai.

Gruodžio 14 d. 17 val. kviečiame į renginį, kurio metu Ignalinos krašto folkloro ansamblis „Čiulbutė“ atliks dainas, kurios kadaise skambėjo Kristinos Skrebutėnienės lūpomis, papasakosime apie dainų karalienę, projekto eigą ir ateities planus.