Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Respublikinis festivalis „Šokanti Ignalina“

Kiti renginiai

RESPUBLIKINIS ŠOKIŲ FESTIVALIS ŠOKANTI IGNALINA
Ignalina vasarą kviečia pasitikti šokio ritmu! Jau nuo gegužės 25 d. prasidės respublikinis šokių festivalis „Šokanti Ignalina“.

Gegužės 25 d. 12.00 val. Ignalinos rajono kultūros centre žiūrovai turės galimybę pamatyti šiuolaikinio šokio spektaklį „Pasaulio sutvėrimas pagal vaikus“ (skirta 5–10 m. amžiaus vaikams), kurį atliks šokio teatro „Dansema“ šokėjai kartu su Ignalinos vaikų šokių kolektyvais. Spektaklio metu šokėjai ir vaikai improvizuoja ir judesiu perteikia savitą pasaulio sukūrimo istoriją. Gegužės 26 d. 13.30 val. jaunimas galės dalyvauti interaktyvioje pamokoje „Kas yra šiuolaikinis šokis?“, kurią ves žinomi šiuolaikinio šokio lektoriai, šiuolaikinio šokio asociacijos nariai – Ieva Jackevičiūtė ir Paulius Prievelis. Šios pamokos tikslas – pristatyti šiuolaikinio šokio žanrą, jo kūrėjus, pagrindines organizacijas ir mokymosi įstaigas bei supažindinti jaunimą su nauja, bet sparčiai populiarėjančia meno rūšimi. Tai nebus tiesiog teorija. Pamokos metu klausytojai galės atlikti improvizacines užduotis, diskusijos metu užduoti rūpimus klausimus. O 16.30 val. Ignalinos rajono kultūros centre festivalio lankytojai galės stebėti šiuolaikinio šokio koncertą, kuriame dalyviai iš skirtingų Lietuvos miestų džiugins žiūrovus savo išskirtiniais pasirodymais.

Gegužės 27 d. 11.00 val. Ignalinos miesto paplūdimyje visų lauks Linijinių šokių pasirodymai su Palangos šokių 2023 m. programa. Nuo 18.00 val. Ignalinos rajono kultūros centre vyks respublikinis pramoginių šokių koncertas, kuriame dalyvaus šokėjai iš visos Lietuvos. Taip pat aistringus šokius bei graciją demonstruos išskirtinis duetas – Kristina Radžiukynaitė-KaYra ir Justas Girdvainis. Šokius papildys ir mus visus pakerės išraiškingas KaYros balsas.

Birželio 15 d. 16.00 val. Ignalinos rajono kultūros centre visų lauks išskirtinis, pelnęs kritikų ir publikos pripažinimą drąsiomis, nuoširdžiomis, paliečiančiomis istorijomis, išskirtine muzika ir scenografija, Vilniaus miesto šokio teatro „Low air“ spektaklis ME TWO/SAVOJ KRŪVOJ.

Kviečiame kartu išjudinti Ignaliną šokiu ir pasitikti vasarą, kupiną įspūdžių!