Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

River Hiking žygis Kančioginos upe. REGISTRACIJA BAIGĖSI.

Žygiai

Ignalina - nuostabus gamtos kampelis, kupinas miškų, ežerų ir upių. Ignalinos rajono turizmo informacijos centras paskutinį vasaros mėnesį, rugpjūtį, skelbia vandens nuotykių mėnesiu ir kviečia visus į bendražygių vandens žygius. Tad kviečiame Jus į pirmąjį vandens žygį River Hiking Kančioginos upe!

RIVER HIKING – naujas aktyvaus laisvalaikio užsiėmimas kuomet einama upės vaga, vandeniu. Tai nekasdienė ekspedicija upe, einant vandeniu ir išbandant save tėkmėje.

Upė kaskart vis kitokia, nežinai, kas laukia už vingio. Kai kur vanduo vos apsemia batus ar siekia kelius, tačiau yra vietų kur netikėtai vandens iki pusiaujo ir reikia pralįsti pro užgriuvusius medžius, įveikti bebro užtvanką arba tiesiog pasiduoti tėkmei ir praplaukti.

Tai NEKASDIENIS ŽYGIS, nenusėdintiems vietoje ir išbandant save tėkmėje.
Tai NUOTYKIS, naujų pasaulių atradėjams, praturtinantis žiniomis apie upės augalus ir gyvūnus, bei regiono istoriją.

Data: Rugpjūčio 6 d.
Vieta: Žygio pradžia Krikonių kaime, Krikonių g. 20. Jo metu brisime upe apie 2-4 km. pasroviui. (Pagal oro ir grupės pajėgumus)
Laikas: renkamės Krikonių kaime. 12 val.
Trukmė laiko planavimui: 2-3 val.
Žygis vyks bet kokiu oru.

ŽYGIS NEMOKAMAS

Registracija sustabdyta! 

KĄ REIKIA ŽINOTI?
· Pirmasis RIVER HIKING maršrutas yra Kančioginos upe, Ignalinos rajone.
· Šis upės ruožas nėra ekstremalus, todėl puikiai tinka aktyvioms šeimoms, komandoms ir draugų kompanijoms. Upe keliausite lydimi gido.
· Geriausia dėvėti ilgas kelnes, patogią viršutinę aprangą su ilgomis rankovėmis, avėti batus su raišteliais arba specialius vandens batus.
· Turėkite sausus ir šiltus drabužius ir batus persirengimui, net jei oras atrodo labai šiltas, po pusantros valandos vandenyje jausitės “atvėsę”.
· Žygio vandeniu metu stosime pailsėti ir apšilti, įsidėkite į kuprinę užkandžių bei gėrimų.
· Po žygio pavaišinsime jus šilta vietos žolelių arbata.
· Lietus žygeiviams yra papildoma pramoga, bet ne kliūtis.

Projektas finansuojamas įgyvendinant Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuojamą priemonę „Turizmas – kaip sveika alternatyva“.