Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Sidabrinės gervės naktys. Ignalina

Kiti renginiai

Vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ keliauja per Lietuvą ir atvyksta į Ignaliną. Festivalyje bus pristatyti pastarųjų metų apdovanojimų filmai laureatai.

PROGRAMA
22:00-22:20 val. Kino pokalbis su vakaro svečiu. Renginio vedėja – Dovilė Filmanavičiūtė.

Filmų programa:

22:20-22:35 val.
✨NACIONALINĖS PREMIJOS LAUREATŲ VAIKAI, 12 min, rež. Kamilė Milašiūtė
Ieva ir jos brolis Kasparas negali įeiti į namus. Jų mama, užsirakinusi iš vidaus, į skambučius neatsako ir į beldimą nereaguoja. Atvykus vyriausiai seseriai Dovilei, pasidaro aišku, jog kitos išeities nėra, tik laukti ir tikėtis, kad mamai viskas bus gerai.

22:35-22:50 val.
✨KOLEKTYVINIAI SODAI, 15 min, rež. Vytautas Katkus
Tai istorija apie atšalusius tėvo ir sūnaus santykius, kurie galutinai pražūsta abejingumo sūkuryje.

22:50-23:05 val.
✨ŽONGLIERIUS, 12 min, rež. Skirmanta Jakaitė
Mes gyvename tame pačiame name, bet skirtinguose butuose; skirtingi mūsų darbai, situacijos, įsitikinimai, vizijos, apgaudinėjant save, kad egzistuojantis pasaulis toks yra vienintelis. Šis filmas – apie nežinomą ir bauginančią gyvenimo pusę, kurios niekada iki galo nesuvokiame, bet žinome, kad ji kažkur šalia.

23:05-00:52 val.
✨OLEGAS, 107 min, rež. Juris Kursietis
Pagal tikrą istoriją sukurtoje dramoje emigrantas iš Latvijos Olegas (Valentinas Novopolskis) Briuselio priemiestyje nelegaliai dirba mėsininku. Jis puikiai išmano savo amatą, tačiau po vieno nelaimingo atsitikimo yra atleidžiamas. Darbą ir stogą virš galvos Olegui pasiūlo geranoriškai nusiteikęs lenkas Andrzejus (Davidas Ogrodnikas). Apsigyvenęs su panašaus likimo žmonėmis, Olegas supranta, kad pagalba buvo tik masalas. Vyras tampa kriminalinio pasaulio ir savo praeities įkaitu. Filmo premjera įvyko Kanų kino festivalyje.

Renginio vieta: Ignalinos rajono kultūros centro kiemas (Ateities g. 43, Ignalina)

Renginį organizuoja: VšĮ AVAKADEMIJA, renginį remia: Ignalinos rajono kultūros centras.