Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Simonas Miknius (fortepijonas)

Koncertai

Įvykęs renginys

Simonas gimė 2003 m. Jo muzikinis kelias prasidėjo po septynerių metų, Kauno „Vyturio” gimnazijoje, Muzikos skyriuje. Jo pirmoji mokytoja buvo Jolanda Zemlevičienė. Šiuo metu jis mokosi Kauno J.Gruodžio konservatorijoje, mokytojo Motiejaus Bazaro klasėje. Simonas buvo puikiai įvertintas daugybėje pianistų konkursų. Grand Prix laimėtoju tapo „Muzika be sienų”, „Musica pianoforte” Lietuvoje bei „Палескi агеньчык” Baltarusijoje. Laureatu tapo „Gradus ad Parnassum”, J.Gruodžio, B.Dvariono ir A.Dvarionaitės konkursuose Lietuvoje, F.Šopeno ir L.Godovskio konkursuose Lenkijoje, „Young Virtuoso” Latvijoje, „Cesar Franck” Belgijoje, „Virtuosi per musica di pianoforte” Čekijoje, Richard Vines konkurse Ispanijoje.

Kaip solistas Simonas koncertavo su Kauno Simfoniniu orkestru, Lietuvos bei VDU kameriniais, Baltarusijos nacionaliniu orkestrais. Simonas ne kartą grojo, LRT kultūra TV kanalo transliuojamo, M.Rostropovičiaus gimtadienio koncerte su Šv. Kristoforo orkestru.

Už pasiekimus muzikoje Simoną rėmė Roderick F.Tuck ir M.Rostropovičiaus fondai.

Simono atliekamas F.Chopin Fantasie-Impromptu Op.66 sulaukė didžiulio pasisekimo. Jo peržiūrų kiekis Ludwig van Beethoven FB paskyroje sulaukė daugiau nei 7 mln. Simonas neliko nepastebėtas ir Lietuvos žiniasklaidos:
https://tv.lrytas.lt/zinios/pramogos/2017/08/13/news/keturiolikmecio-kauniecio-meistriskumas-zavi-ne-tik-melomanus-2214238

Simoną įvertino Classic FM portalas:
https://www.classicfm.com/composers/chopin/guides/chopin-kid

taip pat jis buvo išrinktas tarp 10 talentingiausių muzikai vaikų pasaulyje:
https://www.thomann.de/blog/en/10-kids-with-incredible-musical-skill

Simonas tobulinosi M.Rubackytės, P.Geniušo, J.Karnavičiaus, L.Dorfmano, F.Pavri, P.Paleczny, R.Shereshevskaya, R.Plano bei M.Chernyavska meistriškumo pamokose.

Artimiausia Simonui yra didžiųjų romantikų F.Šopeno ir F.Listo kūryba, tačiau nemažai laiko skiria Baroko ir Renesanso epochų bei šiuolaikinei muzikai. Jėgas muzikinėje kūryboje bando ir pats. Visa tai išgirsime koncerte.
Programa:

L. Einaudi - „Nuvole Bianche”
S. Miknius - „Insight”
C. Debussy - Estampes: No.1 „Pagodes”
F. Mendelssohn - Sonata Op.106 in B flat
F. Chopin - Nocturne Op.48 No.1 in C minor
F. Chopin - Ballade Op.47 No.3 in A flat-Major
F. Liszt - „Funérailles”
F. Liszt-N. Paganini - Etude S.161 No.3 „La Campenella”


Pasiklausyti:

https://www.youtube.com/watch?v=Uv1nAqcU3Ms
https://www.youtube.com/watch?v=89kM5ZG-UWA
https://www.youtube.com/watch?v=u2FvJ4sjW3g

Daugiau ir koncerto pasiūlymai:
https://paliesiausdvaras.lt/koncertai/simonas-miknius-fortepijonas/