Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

Sodybose tarp girių ir vandenų. Architektūrinė ekskursija automobiliais po Aukštaitijos nac. parką

Ekskursijos

Ežerų krašte, supamame girių, šimtmečiais klostėsi savita kultūrinė erdvė, kurią šiandien regime Aukštaitijos nacionaliniame parke. Senieji etnografiniai kaimai, tarsi pabirę nuo Ginučių piliakalnio, išsaugojo atmintį apie tai, kaip kurtasi girių proskynose ir pakrantėse, kaip prisitaikyta prie žaismingo reljefo ir krantų apybraižų. Etnografiniuose kaimuose galima įžvelgti archajiškas kaimaviečių struktūras ir susipažinti su savita medinės architektūros tradicija – išmintingai suformuotomis kiemų ir statinių erdvėmis, galingais stogų tūriais ir jautria meniška apdaila.

Po šį nepaprastai turtingą senosios medinės architektūros pasaulį kviečiame keliauti su architekte, menotyrinke dr. Aistė Andriušyte. Besigėrėdami kultūros ir gamtos darna sužinosite, kas lemia senųjų kaimų patrauklumą ir kaip jį kurti šiandieninėmis sąlygomis.

Ekskursijos metu aplankysite net kelis etnografinius kaimus – Šuminus, Strazdus, Vaišnoriškę, Salas II, apžvelgsite ežerų kraštovaizdį nuo Ladakalnio. Ekskursiją praturtins etnoarchitektūrinė paskaita Bitininkystės muziejuje Stripeikių kaime; čia taip pat turėsite progą susipažinti su naujai įrengta muziejaus ekspozicija.

Ekskursijos pradžia – 10 val. Šuminų kaime (Ignalinos r.) (susitikimo vieta bus patikslinta).
Pabaiga – apie 17 val. Salų II kaime.
Kelionės atstumas automobiliais, pervažiuojant iš vienos vietos į kitą, apie 33 km.

Bilietai: https://www.vykintokeliai.lt/.../Sodybose-tarp-giri%C5%B3...

Kaina – 50 eurų automobiliui (nepriklausomai nuo jame važiuojančių keliautojų skaičiaus). Automobilių skaičius ribotas.
Įėjimo į Bitininkystės muziejų bilietas – 2 eur asmeniui (įsigijamas vietoje).

Kilus klausimų kreipkitės telefonu 8 699 34637, el. paštu [email protected] arba Facebook žinute paskyroje Vykinto keliai.
(Rengėjai pasilieka teisę lankomų ekskursijos vietų sąrašą nežymiai keisti).