Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

„Šokio sūkuryje!“: Tango ir Valsai

 

Meilė aistringa kaip tango ir svaiginanti kaip valsas… O muzika – tai gražiausias būdas išreikšti meilę, nuostabi galimybė drauge įžiebti tango ugnį, kartu atrasti valso romantiką. Su muzika galime iš naujo patirti įsimylėjimo svaigulį, aistros karštį ir širdžių artumo stebuklą.

Tad artėjant Šv. Valentino dienai Jus pakviesime dovanoti sau ir mylimam žmogui skrydį su garsų magija. Drauge pajuskite kaip švelniausiems jausmams ir slapčiausioms mintims prabyla smuikas, kaip judesiui, laisvei ir aistrai šaukia violončelė ir kaip žemę pavasariui kviečia fortepijonas – romantiškai praleiskite vakarą klausydami valsų ir tango genijaus A. Piazzolla kūrinių.

Tomas Ramančiūnas mokytis griežti violončele pradėjo Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijoje, vėliau studijas tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur įgijo muzikos ir pedagogikos magistro laipsnius. Taip pat studijavo Rygos J. Vytuolio muzikos akademijoje.

Šiuo metu T. Ramančiūnas yra Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro violončelių grupės narys, griežia styginių kvartete „IPA“.

Atlikėjui nesvetima ir pedagogika. Griežimo violončele žiniomis T. Ramančiūnas dalinasi M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje bei B. Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje.

T. Ramančiūną galima išvysti koncertuojant ne tik su klasikinio žanro atlikėjais, bet ir su daugeliu neformalios scenos atlikėjų. Muzikas neapsiriboja vien klasikine scena, mėgsta eksperimentuoti. Taip pat T. Ramančiūną galima sutikti sceniniu slapyvardžiu „Ramancello“.

Smuikininkė Svetlana Maigienė mokėsi nacionalinėje M. K. Čiurlionio menu mokykloje (prof. U. Jagėlaitė-Lipinaitienė ) ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2005 m. įgytas bakalauro, o 2007 m. magistro laipsniai (M. Švėgžda von Bekker smuiko klasė). 2009 m. smuikininkei suteiktas Meno licenciato kvalifikacinis laipsnis (prof. I. Armonaitės-Galinienės smuiko klasė). S. Maigienė yra tarptautinių En L’eglise de Kichompre Prancūzijoje, Trio Di Trieste Italijoje ir 2 respublikinių konkursų diplomantė bei laureatė. Smuikininkė dalyvavo įvairiuose muzikos festivaliuose ir orkestrų projektuose: 2000 m. Švedijoje, Estijoje, 2001 m. Berliner Bach Akademie Vokietijoje, 2002 m. Italijoje, Austrijoje, 2004 m. Danijoje, 2005 m. Centrinėje Amerikoje, 2006 m. Suomijoje, Prancūzijoje. Smuikininkė tobulinosi meistriškumo kursuose Lietuvoje bei užsienyje pas žinomus smuikininkus, tokius kaip A. Fischer, P. Berman, B. Garlitsky, M. Vengerov ir kitus, taip pat tobulinosi Austrijoje, Italijoje, Prancūzijoje tarptautiniuose kamerinės muzikos kursuose. 2004–2007 m. dirbo naujai susikurusiame kameriniame orkestre Camerata Klaipėda, vadovaujamo smuikininko V. Čepinskio ir 2006–2007 m. užėmė orkestro koncertmeisterės pareigas. Nuo 2009 m. dirba Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre pirmų smuiku grupėje (aukščiausios kategorijos artistė). Smuikininkė aktyviai dalyvauja muzikinėje veikloje, atlieka smuikinio repertuaro, tradicinės ir netradicinės sudėties kamerinės muzikos opusus, yra surengusi solinės programos ir kamerinės muzikos rečitalius bei koncertus: „Sonatų opusai“, „Lietuvių kompozicijos“, „Pavasario mūza“, „Kelionė į dieviškąją Florenciją“, „Tango ritmu“, Edukaciniai koncertai vaikams, „Brahmso vakarai“ ir kt. S. Maigienė yra įrašiusi ir atlikusi daugybę lietuvių kompozitorių kūrinių. Kaip solistė griežė su „Kamerphilharmonie Amadé“ Vokietijoje, Estijos simfoniniu, Vilniaus universiteto kameriniu, Camerata Klaipėda, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestrais.

Lina Giedraitytė – ilgametė maestro Virgilijaus Noreikos scenos partnerė, per aštuoniolika bendravimo scenoje metų akompanavusi jam dešimtyse koncertų žymiausiose salėse Lietuvoje, Estijoje, Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kt. Pianistė taip pat koncertuoja su daugeliu kitų dainininkų bei instrumentalistų, yra grojusi su Nacionaliniu simfoniniu orkestru. Ji – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro pianistė, taip pat LMTA koncertmeisterė-asistentė. Lina Giedraitytė bendradarbiauja su „Vilnius City Opera“.

 

Informacinis partneris:

     

Programa

M. de Falla – Suite Populaire Espagnole
F. Kreisler – „Meilės kančios“
R. Galliano – Valsas „Fou Rire“
H. Pascoal – „Be be“
Á. Piazzolla – „Poema Valseado“
Á. Piazzolla – „Otono Porteno“
Á. Piazzolla – „Inverno Porteno“
Á. Piazzolla – „Oblivion“, „Escualo“, „La muerte del angel“, „Milonga“