Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

„Tai gražiai mane augino”

Koncertai

Sutikite Motinos dieną su jautriu koncertu! Paliesiaus dvare šią dieną gražiausiais lietuviškais žodžiais, dainomis, muzika apkabinsim ir su meile dainuosim Mamai.

Nes kur ieškoti atramos šiandienos neramiame laike? Ar ne mus užauginusios Mamos patirtyse, jos gebėjime sudėtingiausiomis aplinkybėmis gyventi artimo meilės dvasioje, įveikti kelio iššūkius ir mūsų širdyse subrandinti tikėjimą, kad su meile galima kalnus nuversti…

Koncerte skambės Lietuvos kompozitorių dainos, romansai, muzika, lietuvių poetų eilės: K. Kavecko, A. Bražinsko, A. Raudonikio, T. Leiburo, G. Savinos, V. Kernagio populiarios dainos ir romansai šiandien jau įvardijami klasika. Žiūrovai, ištroškę išgirsti naujų skambesių, galės mėgautis M. K. Čiurlionio, G. Kuprevičiaus, K. Vasiliauskaitės romantikos atspindžiais grįsta muzika, J. Aisčio, J. Marcinkevičiaus, S. Gedos poezijos netikėtai jautriomis interpretacijomis. Programos spektre gracingai skleidžiasi tiek intymumu pasižymintys momentai, tiek ir klausytojus užburianti energija.Svajingomis melodijomis atausti Lietuvos kompozitorių kūriniai ir prasmingos lietuvių poetų eilės nepaliks abejingų, dovanos džiaugsmą rasti atbalsį savosioms patirtims, pasąmonės slėpiniams, Grožio ir harmonijos ilgesiui…

Kviečiame širdingai bičiulystei lietuviškų dainų, muzikos, eilių apsuptyje!

Judita Leitaitė – mecosopranas, tarptautinių konkursų laureatė, viena ryškiausių kamerinės muzikos atlikėjų, itin artistiška dainininkė, kerinti ne tik ypatingai išvystytu vokalu, bet ir įtikinančia kūrinių interpretacija.

Paulina Daukšytė-Šereckienė – smuikininkė, pasižyminti emocionaliu autoriaus muzikinės minties perteikimu.

Beata Vingraitė-Andriuškevičienė – pianistė, subtiliai įsiklausanti į partnerį, kurios preciziškas muzikavimas kūriniams suteikia netikėtų spalvų.

Virginija Kochanskytė – aktorė ir režisierė, nuolat stebinanti gerbėjus ne tik ekspresijos sklidina tekstų interpretacija, bet ir kuriamų kamerinių projektų intelektualumu, teatrine žaisme, muzikos ir žodžio derme.