Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

XIII Tarptautinis muzikos festivalis „Le strade d’Europa. Lietuva-Italija“: KELIONĖ Į MĖNULĮ

Koncertai

Koncertas su video projekcijomis „Kelionė į mėnulį“ – duoklė nebyliajam kinui. Ore sklandančiomis improvizacijomis ir modalinėmis harmonijomis, džiazo fenomenas, pianistas Livio Minafra nuskraidins klausytojus į mėnulį ir pagerbs prancūzų nebylaus kino genijų George Mélièsą, ir jo filmą „Kelionė į mėnulį“. 1902 metų nebylusis filmas yra fantasmagoriška žmogaus vaizduotės ir jo brangiausio palydovo svajonės viršūnė.

 

„Livio Minafra muzika – tai sąskambių ir kontaminacijų srautas, prisodrintas rytietiškų atspalvių, minimalistinio turinio ir etniškų inkliuzų, ir nors įmanoma vadinti ją džiazu, tam tikra prasme toks apibrėžimas gerokai per ankštas. Improvizacija ir momentiškumas neabejotinai sudaro atramines L. Minafra muzikos sijas“ – italų žurnalistas Amadeo Furfaro.

Livio Minafra – pianistas ir muzikos kūrėjas, 2005-aisiais, 2008-aisiais ir 2011-aisiais apdovanotas prestižine Top Jazz Premio premija. Nors daugiausia pasirodo kaip solinės muzikos atlikėjas, nekart bendradarbiavo ir kaip pianistas, kompozitorius, aranžuotojas ir akordeonistas „MinAfric Orchestra“, „Canto General“, „Radiodervish“ ir „Municipale Balcanica“ ir kitų ansamblių sudėtyje. Livio yra įgijęs 4 aukštujų studijų diplomus klasikinio fortepijono, džiazo muzikos, orkestruotės įvairioms orkestrų sudėtims (Piccinni muzikos konservatorija Baryje) ir kompozicijos (Duni muzikos konservatorija Materoje) srityse.

Kaip solinės muzikos kūrėjas išleido albumus La dolcezza del Grido (Leo Records, Didžioji Britanija), La fiamma e il cristallo (Enja Records, Vokietija) ir Sole Luna (Incipit Records, Italija), o kaip ansamblio „Livio Minafra 4et“ “Surprise!!!” (Enja Records, Vokietija). Sukūrė garsinį takelį Mimmo Mancini filmui Ameluk ir Valerio Vestoso filmui Essere Gigione.

Kiti įsiminti pasirodymai bendradarbiaujant su Evan Parker, Flavio Boltro, Peppe Barra, Ernst Reijseger, Louis Moholo, Keith & Julie Tippetts, Marko Markovic, Paolo Fresu, Bobby McFerrin, Jerry Gonzalez, Frank London, Mario Schiano, Sergej Kuryokhin, Paul Rutherford, Lucilla Galeazzi, Michele Lomuto, Daniele Sepe, Gianluigi Trovesi, Fakhraddin Gafarov, Darko Rundek, Aldo Caputo, Michel Godard, Roland Neffe, Fry Moneti, Kocani Orkestar, La Villa Barocca, Eugenia Cherkàzova, Giorgio Rossi, Sayoko Onishi ir kitais.

Yra įrašinėjęs studijose „Raitrade“, „Ed. Il Manifesto“, „Stradivarius“, „Cni“, „Incipit“, „Sud Music“ (Italija), taip pat „Enja“ (Vokietija), „Leo Records“ ir „Ogun“ (Didžioji Britanija).

39-erių Livio Minafra jau yra koncertavęs visuose žemynuose, šiuo metu dėsto fortepijono atlikimo meną (džiazo specialybę) Piccini muzikos konservatorijoje Baryje.

 

Pasiklausyti:
https://www.youtube.com/watch?v=4UCWuqubPwg

https://www.youtube.com/watch?v=BCirfRU1dWw

 

Festivalio organizatoriai VšĮ „Musica Vitale“

Pagrindinis festivalio partneris – Paliesiaus dvaras

Festivalio meno vadovė Nijolė Dorotėja Beniušytė