Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

XIII Tarptautinis muzikos festivalis „Le strade d’Europa. Lietuva-Italija“: VEIDRODŽIAI

Koncertai

Veidrodžių žaismas atspindintis skirtingas epochas ir autorių inspiracijas, jų muzikines idėjas, stilius, vizijas ir sugrįžtančius aidus. Praeitis ir dabartis susijungia į dialogą ir įkvepia naujai muzikinei diskusijai, kurioje sugyvena tęstinumas ir lūžis, tvarka ir chaosas, panašumas ir divergencija. Vaizduotė ir realybė įgauna formą, kad vėliau deformuotusi.

Prancūziškas terminas maclé, kilęs iš gemologijos, reiškia tos pačios rūšies, bet skirtingos krypties kristalus, žvaigždės formos kristalus dvynius ir, anot senosios prancūzų kalbos, dėmes. Kūrybinė fortepijoninio dueto Maclé idėja – perteikti dviejų atlikėjų įvairiapusį muzikalumą ir įvairiapusiškumą. Remiantis specifiniais ir savitais meniniais pojūčiais sukurti unikalaus garso sintezę ir interpretaciją.

Duo Maclé – Sabrina Dente ir Annamaria Garibaldi tobulinosi legendinės pianistės Marcellos Crudeli klasėje. Dueto repertuare vyrauja klasikiniai kūriniai, išlaikant dėmesį ir šiuolaikinės muzikos stilistiniams tyrimams. Duo Maclé yra dažnas svečias Genujos jaunimo teatre, Triesto „Miela“, Neapolio „Sala del Vasari“, Varezės „Salone Estense“, Bergamo „Casa Donizetti“ ir „Sala Piatti“, Turino teatre „Alfieri“; Teatro delle Erbe, Palazzina Liberty, Casa Verdi, Milano „Sormani“ bibliotekoje ir „Dal Verme“ teatre, Romos „Auditorium del Gonfalone“, „Marcello“ teatre, „Sala Baldini“, „Valle“ teatre ir Austrijos kultūros forume Romoje.

Duetas taip pat yra dažnas tarptautinių festivalių kviestinis svečias: „Festival Musique à la source Chaudfontaine“ (Belgija), „Portenkirche Fürstenzell“ (Vokietija), „Fundación Segovia Linares“, „Veladas Musicales Baeza“, „Festival Internacional de Música La Rambla“ (Ispanija), „Loucen“ (Čekija). Koncertuoja Madride, Bordo, Sofijoje, Niujorke ir bendradarbiauja su Temp’óra International Meeting Bordeaux, Bergen Community College NJ, Hidalgo konservatorija Malagoje, Unione Lettere Italiani, Milano Classica, Simc Italia, Epta Italy, Rovere d’oro, Novurgìa, Musica Aperta, Book City Milano, Flying Pastabos Fazioli Malpensa, Niguarda ligoninė, Milano Piano City.

Duo Maclé kartu su kompozitoriais ir kitais atlikėjais dalyvauja tarptautiniuose šiuolaikinės muzikos sklaidos projektuose. Pradėdant nuo klasikinio repertuaro, atlikėjos eksperimentuoja atsiverdamos naujiems interpretaciniams iššūkiems, manevruodamos tarp džiazo, minimalizmo ir progresyviojo roko pasaulių.

PROGRAMA:

G. Fauré – Berceuse iš rinkinio „Dolly“ op. 56
A. Casella – Berceuse iš rinkinio „Pupazzetti“ op. 27
***
J. Brahms – Vengriški šokiai g-moll Nr. 1 ir fis-moll Nr. 5
M. Moszkowski – Ispaniški šokiai Nr. 3 Habanera ir Nr. 1 iš „Nouvelles Danses Espagnoles“ Op. 65
I. Stravinskij – Jeu du rapt // „Mergelių šokis“
Rondes printanières // „Pavasario šokiai“
Danse de la terre // „Žemės šokis“
iš baleto „Le Sacre du printemps“ // „Šventasis pavasaris“
***
C. Debussy – En bateau iš „Petite Suite“
S. Rachmaninov – Barcarolle iš rinkinio „6 Morceaux“ op. 11
***
M. Bonis – Valse Espagnole “Les Gitanos”
G. Fauré – Kitty – Valse iš rinkinio „Dolly“ op. 56
J. Strauss – Valzer Viennese // „Pavasario balsai“
S. Rachmaninov – Valse iš rinkinio „6 Morceaux“ op. 11
***
G. Fauré – Le Jardin de Dolly iš rinkinio „Dolly“ op. 56
M. Ravel – Le jardin féerique iš rinkinio „Ma mère l’Oye“
****
V. Gavrilin – Tarantella
A. Rubinstein – Tarantella

 

PASIKLAUSYTI:
https://www.youtube.com/watch?v=aN1TiV6yRk8

https://www.youtube.com/watch?v=NkvEksiQrr4

Festivalio organizatoriai VšĮ „Musica Vitale“

Pagrindinis festivalio partneris – Paliesiaus dvaras

Festivalio meno vadovė Nijolė Dorotėja Beniušytė