Ignalinos rajono turizmo informacijos centras

STAR-CROSSED: Silvia Simionescu (altas, Rumunija), Ieva Jokubavičiūtė (fortepijonas, JAV / Lietuva)

Koncertai

Ši programa didžiosios operos ir baleto scenos magiją ir aistrą paverčia intymiu pianistės Ievos Jokubavičiūtės ir smuikininkės Silvia Simionescu dueto pokalbiu.

Smuikininkė Silvia Simionescu yra pagarsėjusi kaip itin aistringa ir intelektuali atlikėja. Jos talentas atvėrė jai duris į prestižines koncertų sales visame pasaulyje ir karjeros aukštumas. Smuikininkė nuolat koncertuoja Barselonos koncertų salėje „L'Auditori“, Sankt Peterburgo filharmonijoje, Buenos Airių „Teatro Colon“, Ciuricho „Tonhalle“, „Casals“ salėje, Tokijuje, Bethoveno koncertų salėje, Bonoje ir kitur.

Rumunijoje gimusi S. Simionescu smuiku pradėjo griežti būdama septynerių. Ji įstojo į tarptautinę Menuhino muzikos akademiją Šveicarijoje, kur mokėsi smuiko ir alto atlikimo meno pas Yehudi Menuhin, Alberto Lysy ir Johannes Eskaer.

S. Simionescu yra tarptautinių konkursų laureatė - iškovojo 1-ąją vietą tarptautiniame smuiko konkurse „Città di Brescia“, 1-ąją vietą Osakos tarptautiniame kamerinės muzikos konkurse (kaip trio „Ligeti“ narė). Kaip solistė yra koncertavusi Rumunijoje, Japonijoje ir Italijoje. Bėgant metams, Silvia buvo pakviesta koncertuoti svarbiuose kamerinės muzikos festivaliuose – „Fuji Mount“, „Folles Journées de Nantes“, „Kuhmo“, „Sangat“ (Bombėjus, Indija), „Menuhin“ (Šveicarija) ir „West Cork“ ( Airija). Kaip atsidavusi kamerinė muzikantė praturtino savo patirtį grodama su Joshua Bell, Carolin Widmann, Ana Chumachenco, Alberto Lysy, Bruno Giurana, Leon Fleischer, Alexander Lonquich, Jörg Widmann ir Christian Poltera. Nuo 2009 m. Silvia priklauso styginių kvartetui „Gringolts“.

Jos atliekamų Françaix, Reger, Dohnanyi, Schumann, Fauré, Franck, Chausson, Schumann, Brahms, Taneiev ir Glazunov kūrinių įrašus išleido „Ars“, „Leman Classics“, „Arion“, „Alpheé“, „Orion“ ir „Bis“. Silvia dėsto smuiką ir kamerinę muziką Bazelio muzikos akademijoje ir nuolat veda meistriškumo kursus Vokietijoje, Indijoje, Šveicarijoje ir Ispanijoje.

Lietuvių pianistės Ievos Jokubavičiūtės galingi ir įmantrūs pasirodymai pelnė kritikų pripažinimą JAV ir Europoje. Jos sugebėjimas tiksliai perduoti kūrinio esmę kritikų buvo apibūdintas kaip „aštraus proto ir sąmojingumo“ ženklas („The Washington Post“).

I. Jokubavičiūtė 2010 m. išleido kompaktinę plokštelę „Alban Berg Tribute“, kuri buvo puikiai įvertinta „The New York Times“ ir kitų kritikų. 2014 m. albumas „Returning Paths“ taip pat buvo labai teigiamai priimtas. Pianistė nuolat atlieka solo rečitalius Niujorke, Čikagoje, Filadelfijoje, Baltimorėje ir Vašingtone. Koncerte su orkestru I. Jokubavičiūtė debiutavo su Čikagos simfoniniu orkestru festivalyje „Ravinia“ ir nuo to karto yra koncertavusi su orkestrais Rio de Žaneire, Brazilijoje, Montevidėjuje, Urugvajuje, Vašingtone. Jos fortepijoninis trio „Trio Cavatina“ laimėjo 2009 m. tarptautinį Naumburgo kamerinės muzikos konkursą ir 2010 m. debiutavo koncertų salėje „Carnegie Hall“.

Atlikėja yra visada laukiama pasaulinio garso muzikos festivaliuose – nuolat pasirodo „Marlboro“, „Ravinia“, „Bard“, „Caramoor“, „Prussia Cove“ festivaliuose. Taip pat yra koncertavusi festivaliuose Suomijoje, Norvegijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje.

I.Jokubavičiūtė yra Curtis muzikos instituto ir Mannes muzikos koledžo absolventė. Šiuo metu – Shenandoah konservatorijos Vinčesteryje, Virdžinijoje, docentė.

Programa:

L. van Beethoven - Septynios variacijos dueto „Bei Männern, welche Liebe fühlen“ tema altui ir fortepijonui, WoO 46

R. Clarke - Sonata altui ir fortepijonui
Impetuoso
Vivace
Adagio – Allegro

Pertrauka

A. Dvorak - Romansas f-moll, op. 11 (aranžuota Alan Arnold)

 

S. Prokofiev - Aštuoni kūriniai iš baleto „Romeo and Juliet“ (aranžuota Vadim Borisovsky)
Introduction
Julia the Young Girl
Dance of the Knights
Mercutio

Prieš koncertą kviečiame aplankyti Paliesiaus dvaro ypatingų prekių parduotuvėlę.
Nekantraujančius kviečiame pasižvalgyti ir mūsų el. parduotuvėje internete!